Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

TransaviaTransavia breidt uit. De luchtvaartmaatschappij opent een nieuwe thuisbasis en gaat vanaf eind maart dagelijkse vluchten verzorgen vanaf München Airport. Deze stap past in de strategie van Transavia, dat haar positie als Europese low cost airline wil versterken.

Groeistrategie Transavia
Transavia, al bijna 50 jaar een begrip in Nederland, presenteerde eerder dit jaar nieuwe, ambitieuze doelen voor de toekomst. Mattijs ten Brink, CEO van Transavia: “Ik ben er trots op dat we vandaag onze komst op München Airport officieel kunnen aankondigen. Hiermee maken we onze belofte waar. We hebben in januari de ambitie uitgesproken om een leading low cost airline in Europa te willen zijn, met groei zowel in Nederland als buiten onze thuismarkt. Vandaag zetten we hiervoor een belangrijke stap. Binnen de Air France KLM Group alsmede binnen de KLM Group is er brede steun voor dit plan. De vestiging München wordt vanuit Nederland bestuurd en de vluchten worden onder de Nederlandse AOC (Air Operator Certificate) van Transavia uitgevoerd.”

Hallo München
Na Schiphol, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven in Nederland en Parijs-Orly, Nantes en Lyon in Frankrijk, wordt München Airport de zevende operationele thuishaven voor Transavia. Het vliegveld in Beieren verwerkt jaarlijks bijna 40 miljoen passagiers en geldt na Frankfurt als tweede luchthaven van Duitsland. “We zien in dit deel van het land een duidelijke behoefte aan onze service”, zegt Ten Brink. “We zijn als Transavia toonaangevend in gastvrijheid, digitale service, toegankelijkheid en vriendelijkheid en bieden reizigers in Beieren tal van nieuwe reisopties. Van een spontaan weekendje weg tot en met diverse zakelijke bestemmingen. En dat allemaal tegen zeer betaalbare prijzen. Daarmee zijn we voor een zo groot mogelijke doelgroep aantrekkelijk.”

Naar Verona en Marrakech
Op München Airport worden vier Boeing 737-800 vliegtuigen gestationeerd. Er worden dan vluchten verzorgd naar achttien verschillende bestemmingen, in Italië, Spanje, Portugal, Denemarken, Kroatië, Marokko, België, Frankrijk en Nederland. Naast populaire vakantiebestemmingen als Palma de Mallorca, Faro, Palermo en Marrakech gaat het ook om zakelijke bestemmingen als Verona, Kopenhagen en Brussel. Transavia vliegt nu al naar München vanaf Parijs-Orly. Iedere week vertrekken er meer dan 100 vluchten (enkele reis) vanaf München Airport. “Steeds meer mensen ontdekken het voordeel, gemak en de gastvrijheid van Transavia. Onze ambitie is om vanuit de nieuwe basis in Zuid-Duitsland te groeien naar 1 miljoen passagiers in het eerste jaar”, aldus Ten Brink.

Nieuwe banen in München
Voor de luchthaven in Beieren wordt Transavia in ieder geval de eerste low-cost airline met een eigen thuisbasis. De komst van Transavia betekent een economische boost voor de luchthaven en de regio. De komst van vier Boeing 737-800 toestellen zorgt voor ongeveer 120 banen. Voor de vier toestellen op München Airport zet Transavia grotendeels Duitse cabinecrew en piloten in.

Michael Kerkloh, President en CEO van München Airport is zeer verheugd: "Met 101 wekelijkse vluchten naar 18 bestemmingen in negen landen, biedt Transavia een brede keuze aan nieuwe verbindingen vanaf München. Dit verhoogt de reismogelijkheden voor passagiers en maakt onze luchthaven nog aantrekkelijker."

Transavia-vluchten vanaf München Airport kunnen vanaf nu worden geboekt via www.transavia.com. Op de website is ook een overzicht te vinden van alle Transavia-bestemmingen vanaf München Airport.

Over Transavia: Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 110 bestemmingen, met name in Europa en Noord Afrika. Met bijna 50 jaar ervaring is zij de oudste ‘low cost’ luchtvaartmaatschappij van Europa. Het is de meest toegankelijke luchtvaartmaatschappij van Europa, die leidend is in gastvrijheid, service en digitale dienstverlening. Transavia biedt voor zowel de vakantie- als de zakelijke reiziger een aantrekkelijke basis ticketprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. Transavia (Nederland en Frankrijk) vervoert per jaar 10 miljoen passagiers en opereert met een jonge, milieuvriendelijke vloot. Zij vliegt vanuit Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag, Eindhoven en Groningen en vanuit Frankrijk vanaf Parijs, Nantes en Lyon. Vanaf eind maart 2016 ook vanuit Duitsland vanaf München.