Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

vakantieAls een stel samen op vakantie gaat, is het de vrouw die de broek aan heeft. Zij beslist de vakantiebestemming, hotels en alle zaken daaromheen, maar uiteindelijk mag de man betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van online reisorganisatie Vliegtickets.nl. Het merendeel van de mensen dat aan het onderzoek heeft meegedaan, gaat alleen met de partner op vakantie (57,3%). Wat opvalt, is dat de vrouw bij alle zaken waar geld niet meespeelt, de beslissingen maakt. De vrouw is daarmee in het gehele proces van het boeken van de reis dominant.

De koffer pakt men wel ieder voor zich in (53,1%), maar slechts 4,2% geeft aan dat de man dit helemaal zelf doet (42,7% vrouw). Vrouwen oriënteren zich vaak urenlang op internet en kiezen de vakantiebestemming (53,1% vrouw tegenover 17,7% man), regelen de hotels, autoverhuur en excursies (45,8% vrouw tegenover 15,6% man), zoeken en boeken de vliegtickets (64,6%) en regelen alle benodigdheden die je voor/tijdens een vakantie nodig hebt, zoals een paspoort, visa en alle inentingen (54,2%).

Als dan eenmaal de tickets die door de vrouw zijn uitgezocht, betaald mogen worden, komt de man pas om de hoek kijken. Maar liefst 60,4% van de mannelijke respondenten betaalt uiteindelijk de vliegtickets. Ook op de vakantiebestemming trekt de man twee keer vaker de portemonnee dan de vrouw (36,5%), maar nog vaker betalen ze samen (46,9%).

De uitkomst van het onderzoek kwam niet als een totale verrassing voor de organisatie van Vliegtickets.nl. Vooraf werd al verondersteld dat vrouwen dominanter zijn in het beslissingsproces van een vakantie.