Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

dreamliner tuiVoor de Nederlandse reis- en vliegwereld is 2015 een bewogen jaar gebleken. De bestemming die de opvallendste stijging heeft meegemaakt, is Dublin met 104,5%. De populariteit van Nador (Marokko) daalde het meest extreem met 13,9%.

Vliegtickets.nl heeft alle bestemmingen en airlines onder de loep genomen en de meest opvallende trends in 2015 geanalyseerd. Ons eigen continent is al jaren het populairst, maar is in 2015 wederom enorm gestegen in populariteit onder de Nederlanders. Het aantal complete boekingen steeg met 60,7% en ook het aantal vliegtickets gaf een stijgende lijn van 66,1%. De top 3 van bestemmingen die in 2015 aan populariteit zijn gestegen, zijn:

*   Dublin met 104,5%;
*   Venetië met 100,6%;
*   Sevilla met 91,7%.

Nador, San Diego, Tanger en Sarajevo deden het minder goed dan in 2014. Opvallend is dat ondanks de terroristische aanslagen en vliegrampen van dit jaar, Turkije, Egypte en Frankrijk niet voorkomen in de top minder populaire bestemmingen.
Bestemmingen Europa blijven populair

Europa is tevens overheersend in de algemene top 10 van vakantiebestemmingen van Nederlanders in 2015.

*   Londen blijft de meest favoriete vakantiebestemming van Nederlanders. De populaire hoofdstad van Engeland staat evenals in 2014 op de eerste plaats, maar wel met een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar.
*   Barcelona kende dit jaar een groei van 85,1% ten opzichte van vorig jaar.

Behalve Europa blijft Noord-Amerika ook een geliefde reisbestemming van veel Nederlanders.

*   New York blijft favoriet en steeg dit jaar met 53%;
*   Ook het aantal boekingen in 2015 naar Miami is met 80,3% gestegen;
*   Bij Los Angeles is dat met 79%.

Low cost carriers aan de leiding

Vliegtickets.nl heeft ook gekeken naar de top luchtvaartmaatschappijen in 2015. Opmerkelijk is de explosieve stijging van boekingen met Qatar Airways: een groei van 589,7%. Deze groei is logisch te verklaren: Qatar Airways is sinds juni dit jaar begonnen met vluchten vanaf Schiphol. “Dit is een bijzondere ontwikkeling, omdat het aantoont dat er blijkbaar vanaf Schiphol nog steeds mogelijkheden zijn voor nieuwe airlines”, verklaart Phillippe de Knijff, directeur van Vliegtickets.nl.

Een ander opvallend verloop is de overheersing van low cost carriers als populairste luchtvaartmaatschappijen van 2015. Hoewel KLM de koploper blijft, volgen EasyJet, Ryanair en Vueling met een opname in de top 5.

Kaart van Dublin - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.