Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Welshe Barafundle Bay is zonder twijfel één van de mooiste stranden van Groot Brittannië, het staat zelfs in de top-20 van werelds mooiste stranden. Een prima plek dus, om voor een volgende vakantie in het achterhoofd te houden. Bezoekers kunnen het strand alleen bereiken langs een rotspad gevolgd door een steile afdaling door de duinen. Het zandstrand en het kristalheldere schone water in een besloten setting geven het gevoel dat men zicht bevindt in een paradijsje. Neem zelf spullen mee voor een picknick en geniet in alle rust van de omgeving.

Natuurreservaat

Barafundle Bay (foto) bevindt zich in een natuurreservaat in Zuid Wales, Pembrokeshire Coast National Park, het is een prachtig gebied om lange wandelingen te maken door ongerepte natuur.

Bijvoorbeeld over het Pembrokeshire kustpad met een totale lengte van 280 kilometer, dat beroemd is door zijn wisselende landschappen met prachtige baaien en landtongen. De lengte van het kustpad laat velen niet tegenhouden.

Dorpjes

Wandel een gedeelte en overnacht in een van de bijzondere dorpjes die het gebied rijk is. Ook is er een speciale buslijn aanwezig zodat wandelaars zich kunnen laten afzetten door de bus en op het gemak terug kunnen lopen.

National Trust

Het gebied is in het bezit van de National Trust en wordt hierdoor onderhouden en beschermd. Naast het prachtige landschap is het gebied rijk aan wildlife, men vindt er vele vogels zoals papegaaiduikers en zeekoeten.

Boottocht

Ook bestaat de mogelijkheid dat men langs de kust van Pembrokeshire een zeehond, dolfijn of walvis spot, voornamelijk in de omgeving van Skomer en Ramsey eiland. Een boottocht op zee maakt de kans daarop natuurlijk wel een stuk groter.

Internet:
- www.visitwales.nl
- www.visitpembrokeshire.com


Overnachten in een groene accommodatie

Verblijf in een bijzondere accommodatie op een bijzondere bestemming; Het Welshe Under The Thatch biedt een verscheidenheid aan van kleine cottages tot luxe landhuizen tot omgebouwde circus caravans.

Historische waarde

Under the Thatch staat bekend om unieke accommodaties met een historische waarde. Milieuvriendelijk en ethisch verantwoord ondernemen is de rode draad in deze onderneming. Ze hebben al verschillende awards in de wacht gesleept zoals de "Wales Sustainability Award" en de "Etical Travel Award" van dagbladen The Guardian en The Observer..

Treinwagon

Under the Thatch is opgericht in Wales in 2001. De verhuur van traditionele cottages werd later uitgebreid met andere bijzondere accommodaties. Een treinwagon en een zigeunercaravan bijvoorbeeld, die intussen zijn gerestaureerd en omgebouwd tot volwaardige accommodaties, waar men uitstekend in kan verblijven.

West Wales

De accommodaties van Under The Thatch liggen op verschillende plekken in West Wales; Een overwegend landelijk gebied met een levendige cultuur die goed zichtbaar is in de verschillende steden en dorpen. De meeste inwoners spreken beide talen Welsh en Engels vloeiend en traditionele arts en crafts zijn nog in gebruik.

Bezoekers verlaten Wales vaak met een "love spoon" als souvenir van hun verblijf in Wales. Een "love spoon" is een versierde lepel gesneden uit één stuk hout. Vroeger gaven mannen die hun geliefde.

Internet www.underthethatch.co.uk