Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Skiresorts in Noorwegen geen last van milde winter.

Wil je dit wintersportseizoen zeker zijn van witte bergen? De Noorse skiresorts melden ski-klaar te zijn en garanderen sneeuwhoogten van 65 cm tot wel anderhalve meter. Niet alleen voor de krakend verse sneeuw vliegen wintersportliefhebbers in minder dan twee uur naar Noorwegen. Ook het slapen in typische Noorse ‘hytter’ direct aan de piste en het eten van verse lokale gerechten dragen bij aan een bijzondere wintersportvakantie. De gunstige wisselkoers door de zwakke kroon maakt Noorwegen bovendien 25 procent goedkoper dan twee jaar geleden.

Tot aan je neus in de sneeuw
In Trysil bijvoorbeeld, het grootste skigebied van het land in het oosten van Noorwegen, bieden 23 pistes en twee funparks in goede staat een walhalla voor wintersporters. Met een sneeuwhoogte van 64 cm en 30 geprepareerde pistes zijn de wintersportcondities in Hemsedal, de “Scandinavische Alpen”, zelfs nog wat beter. Skigebied Geilo, gelegen aan de spoorlijn tussen Oslo en Bergen, meldt sneeuwhoogtes van 70 cm en 14 ski-klare hellingen. Maar de absolute “sneeuwkoningen” onder de Noorse skigebieden zijn de West-Noorse alpinecentra Røldal en Voss Fjellandsby Myrkdalen in Fjord-Noorwegen, met een sneeuwhoogte van maximaal 1,5 meter.

Alpineskiën of langlaufen op Olympische pistes
Nabij Lillehammer, in Hafjell en Kvitfjell, kunnen ambitieuze downhill-racers hun skills verbeteren op een deel van de Olympische pistes uit 1994. Wie op zoek is naar een familievakantie, is in het bij gezinnen populaire Skeikampen aan het juiste adres. Hier vind je zowel goed geprepareerde pistes voor jong en oud als een dicht netwerk van langlaufroutes. Tot slot biedt Oslo Vinterpark een fascinerende mix van wintersport en een citytrip naar de Noorse hoofdstad.

Vlieg rechtstreeks naar Noorwegen
Vanuit Amsterdam vlieg je dagelijks in minder dan twee uur naar Noorwegen. Ook veerboten van Color Line brengen je dagelijks van het Europese vasteland naar de Noorse hoofdstad. Vanuit Oslo zijn de meeste Noorse skigebieden binnen vier uur te bereiken met de auto. Tevens zijn er goede trein- en busverbindingen met de grote skigebieden. Wie naar de West-Noorse wintersportgebieden afreist, pakt een ferry van Fjord Line vanuit het Deense Hirtshals richting Stavanger of Bergen. Ook het vliegtuig vanaf Schiphol brengt je rechtstreeks naar deze steden in Fjord-Noorwegen.

Nu gunstiger dan ooit
Meestal duurt het Noorse wintersportseizoen tot eind april/begin mei. Naast de goede sneeuwcondities is Noorwegen op dit moment extra aantrekkelijk als vakantiebestemming vanwege de lage wisselkoers van de Noorse kroon. Een vakantie in Noorwegen is hierdoor momenteel ongeveer 25 procent goedkoper dan twee jaar geleden.

Websites

VisitNorway

www.visitnorway.com

Trysil

www.skistar.com/en/Trysil/

Hemsedal

www.skistar.com/en/Hemsedal/

Oslo Winterpark

www.oslovinterpark.no/oslo-winterpark

Hafjell

www.hafjell.no/en

Kvitfjell

www.kvitfjell.no/kvitfjell-en

Skeikampen

www.skeikampen.no/en/

Geilo

www.visitnorway.com/places-to-go/eastern-norway/geilo/?lang=primary

Myrkdalen

www.myrkdalen.no/en

Voss resort

www.vossresort.no/en/

Røldal

www.roldal.com

Color Line

www.colorlineferries.nl

Fjord Line

www.fjordline.nl