Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Prachtige winterlandschappen, traditionele warme appelsap na een inspannende skiafdaling, avontuurlijke tochten te paard of te voet door de bergen, dat zijn de ingrediënten van een vakantie op de Rother Hahn boerderijen in Zuid-Tirol. Ook komend winterseizoen is er voor jong en oud weer van alles te beleven op deze knusse familieboerderijen.
Het Gsiesertal (Valle di Casies) biedt de fervente langlaufer een 42km lange langlaufroute dat zich door een prachtig landschap slingert. Aan deze route ligt het familievriendelijke "Mudlerhof", een kleinschalige boerderij met vier appartementen, die gerund wordt door de hartelijke Walder familie.

Zelf gemaakte producten
Na een intensieve dag langlaufen kan men hier genieten van zelfgemaakte producten en lekkernijen die de boerin heeft bereid. Ook activiteiten als het verzorgen van de dieren op de boerderij, winterwandelingen, rodelen, skiën en snowboarden behoren tot het aanbod. Zie www.mudlerhof.it

Sneeuwsporen in het maanlicht
Een perfecte vakantiedag in Zuid-Tirol verloopt als volgt: eerst overnachten in de historische vakantieboerderij "Ranuihof" in Villnöss, daarna ontbijten met lokale producten aan de keukentafel bij de boerin, vervolgens een sneeuwwandeling maken naar de besneeuwde Almweide en aan het einde van dag dineren bij het haardvuur van de boerderij. Als toetje zoeft men in de maneschijn over de langste rodelbaan van het Eisacktal.
Zie: www.ranuihof.it

Paadrijden in de sneeuw
Galopperen door de sneeuw, een steeds wisselend bergpanorama en de heldere berglucht opsnuiven. Een paardrijdvakantie voor jong en oud, voor beginners of ervaren rijders, het is de manier om actief van het echte buitenleven te genieten. De  "Steinerhof" in Pfelders is een speciale paardrijboerderij, aan de voet van de "Dreitausender-Riesen", die ook sleetochten door het bos organiseert. n deze omgevingen bevinden zich tevens een klein skigebied en sneeuwzekere langlaufroutes. Kijk op: www. steinerhof.eu

Roter Hahn boerderijvakanties in Zuid-Tirol
Roter Hahn ofwel de Rode Haan is de naam van de boerderij associatie in Zuid-Tirol, waarbij 1200 authentieke boerderijen zijn aangesloten. Op deze boerderijen gaat het vooral om het genieten van rust in een natuurlijke omgeving, het van dichtbij meemaken van het boerenleven en natuurlijk de authentieke eigen producten en gastvrijheid.

Internet:
- www.roterhahn.it (ook in het Nederlands)
- www.suedtirol.info