Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Conde Nast Traveler helemaal weg van "The Sanctuary at Ol Lentille". Het  nauwelijks drie jaar oude Keniase hotel "The Sanctuary at Ol Lentille" is zo in de smaak gevallen bij de redactie van de vermaarde reisglossy Conde Nast Traveller, dat het nu al een plaats kreeg bij de 18 hottest hotels van de wereld. De spa van "Ol Lentille" werd ook nog eens uitgeroepen tot een van de 76 beste ter wereld.
Prachtig is het uitzicht vanaf het riante villabalcon van Kenia"s nieuwste, tegen een heuvel gebouwde, "hottest hotel".  Zelfs Mount Kenia is bij helder weer op 75 km. afstand goed te zien. Klik op foto"s voor grotere opname.

Elk jaar maakt het toonaangevende reisblad Conde Nast Traveler zijn lijst van "hot hotels" bekend. Deze hotlist is door de redactie van Conde Nast Traveler zelf samengesteld.


Professioneel

Hiervoor heeft de professionele redactie van het magazine meer dan duizend nieuwe hotels anoniem bezocht en beoordeeld. Uiteindelijk bleef er van dit grote aantal hotels een top-18 over. Gedurende één jaar mogen deze hotels zich "one of the hottest hotels in the world" noemen.

Luxe, design en ontspanning
"The Sanctuary at Ol Lentille" is in januari 2006 tot stand gekomen door een samenwerking tussen privé investeerders, verschillende donaties en de lokale Masaai bevolking. Samen hebben ze geïnvesteerd in een luxe maar ook ecologisch verantwoord hotel.


Riant, sfeervol en comfortabel zijn de prachtige, in rustgevende kleuren uitgevoerde, kamers in The Sacntuary at Ol Lentille.


Geweldig uitzicht

Het bestaat uit vier prachtige privé villa"s, die staan in Laikipia in het noorden van Kenia. De villa"s zijn gebouwd tegen een heuvel en allemaal hebben ze een uitzicht dat reikt tot aan de horizon.

Eigen plekje

Bezoekers krijgen bij "The Sanctuary at Ol Lentille" letterlijk een eigen plekje in de Afrikaanse wildernis. Elke villa heeft een uniek design interieur met een woonkamer, eetkamer, één tot drie slaapkamers, een grote badkamer en-suite en een zwembad. Bij het villa-arrangement is standaard een butler, privé kok, een masseur en een 4x4 jeep met een lokale Masaai gids inbegrepen.


Spa & Wellness

Wil de bezoeker meer, dan is er de "Spa at Ol Lentille". Hier kan gekozen worden voor aromatherapie, voetreflextherapie of verschillende schoonheidsbehandelingen. Net als in de andere vertrekken van het hotel is ook over het design van de spa goed nagedacht; de witte natuur tinten en rustieke meubelen geven de gast een gevoel van rust en vrijheid van lichaam en geest.


In de luxueuze spa is het onder de gekwalificeerde professionele handen van de, locale Masai professionals, goed toeven.


Inspirerende omgeving

"The Sanctuary at Ol Lentille" ligt in het noorden van Kenia bij het Laikipia plateau. Dit gebied bestaat uit groene heuvels en diepe valleien, bebost met acacia"s en Afrikaanse olijfbomen. Alle villa"s bieden uitzicht op onder andere Mount Kenya, die op 75 km afstand ligt maar in de heldere atmosfeer onder goede weersomstandigheden heel goed kan worden waargenomen.

Activiteiten

In het nabijgelegen natuurgebied kunnen gasten onder begeleiding van de persoonlijke lokale Masaai gids allerlei activiteiten ondernemen, zoals mountainbiken, paardrijden, bergbeklimmen of een safari in een 4x4 auto. Dieren die er vooral zijn waar te nemen, zijn de Afrikaanse wilde hond, gestreepte en gestippelde hyena"s, diverse soorten antilopen en het luipaard.


Boeken

"The Sanctuary at Ol Lentille" beschikt over een website met uitgebreide informatie over de villa"s en de faciliteiten. Ook alle informatie met betrekking tot reserveringen en boekingen zijn te vinden op www.ol-lentille.com.

Kenia

Kenia is een veelzijdig land en biedt vrijwel alle landschappen. Door de geografische ligging nabij de evenaar is het praktisch even lang donker als licht en zijn de dagen bijna het hele jaar door even lang. Voor zonnig en warm weer is de beste tijd om te gaan in januari of februari.

Internet:
- www.ol-lentille.com
- www.magicalkenya.com