Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Lassithi is één van de 51 departementen van Griekenland, en één van de vier departementen van de regio en het eiland Kreta. De hoofdstad is de stad Agios Nikolaos.


In het departement wonen 76.319 inwoners (2001). Het gebied bedekt het meest oostelijke gedeelte van Kreta en grenst in het westen aan het departement Iraklion. De havenstadjes Agios Nikolaos en Sitia liggen aan de noordkust, en worden aangedaan door de veerboot van Rodos naar Kreta. Aan de zuidkust ligt Ierapetra, de meest zuidelijke stad van Europa. [Zie ook:Vakantiewoningen en bungalows op Kreta]

Het departement Lassithi is verdeeld in vier provincies; Lassithi (met hoofdstad Tzermiado), Mirambelou (met hoofdstad Neapolis), Ierapetra (met hoofdstad Ierapetra) en Sitia (met hoofdstad Sitia).

Te zien en te doen
- Het Archeologische Museum van Aghios Nikolaos is een van het belangrijkste in Kreta en is open sinds 1969 geweest. Het museum heeft een verzamelingen van heel belangrijke archeologische vondsten van het geheel van Oostelijk Kreta
- Ten noorden van Agios Nikolaos ligt het eiland Spinalonga, als toeristische trekpleister vooral bekend van spinalongaeen fort en een voormalige leprakolonie die zich daar bevindt.
- In het westelijk gedeelte, tegen de grens van het departement Iraklion, ligt het gebergte Dikti, met als hoogste piek de berg Dikti (2148 meter). Tussen de bergtoppen ligt op 800 meter hoogte de Hoogvlakte van Lassithi, bekend vanwege de vele windmolens. Hier is ook de Dikti-grot te vinden, één van de vermeende geboorteplaatsen van Zeus.

Agios Nikolaos, met meer dan 40jaar ervaring in de toerisme-industrie, is een internationale en kosmopolitische oord die duizenden bezoekers jaarlijks verwelkomt. Het meer van Agios Nikolaos is zijn charmantste kenmerk. De legende stelt voor dat Athena en Artemis in zijn water baadden. Dit meer is door een recht kanaal aan de zee gesloten, terwijl zijn natuurlijke omgeving van rode rots en bomen de bezoeker magnetisch aantrekken. Aan een klein open lucht theater door het meer kunnen bezoekers van interessante artistieke en culturele voorstellingen genieten. Een gang rond de winkels van Agios Nikolaos is een prettige ervaring.

Stranden
Er zijn vele mooie zand en kiezelstranden in de provincie.
Een aantal hiervan zijn; Amos, Almyros, Ammoudi, een aantal stranden rond Elounda en kalo chorio en nog veel meer.

Accommodatie
Lashithi en alle provincies daarin hebben een groot aanbod van hotels en appartementen.
Er zijn ook 3 campings aanwezig


Verbindingen
er zijn busverbindingen tussen de verschillende steden binnen Lasithi maar ook met de rest van kreta.
Van Lashidi zijn er ook boot verbindingen met de eilanden van Karpathos en rodos.
Voor actuele informatie over de boot verbindingen kijk naar www.gtp.gr

Meer weten: als u meer over het departement van Lashithi en de rest van de provincies: www.agiosnikolaos.gr

Hotels in Griekenland

Vakantiewoningen van Belvilla

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com