Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Hier vind je 17 autoroutes in Denemarken. Elke autoroute laat je kennismaken met talrijke bezienswaardigheden en attracties. De groen gemarkeerde tips zijn ecologische tips. Deze miniroutes door Denemarken zijn uitgevoerd in handig zakformaat.

Zo kunnen ze prima worden opgeborgen in een jaszak of in het opbergkastje van je auto.

En wat heel prettig is, de autoroutes kunnen heel gemakkelijk gedownload worden. Voor elke route heb je maar één A-viertje nodig! Klik simpelweg op de desbetreffende link om de routeplanner in PDF-formaat te kunnen openen. Om dat te kunnen doen is de Adobe Reader nodig.

Het A-viertje wordt eerst aan de ene kant gedrukt, vervolgens omgekeerd en dan aan de andere kant bedrukt. Klik hier voor de gebruiksaanwijzing hoe je het daarna moet vouwen.
Route 1: NOORDZEE
Route 2: MIDDEN- EN OOST-JUTLAND
Route 3: KATTEGAT
Route 4: FUNEN
Route 5: DEENSE ZUIDZEE
Route 6: SEELAND
Route 7: NATUURGEBIEDEN
Route 8 en 9: BORNHOLM en EILANDEN
Route 10: TUINEN EN PARKEN
Route 11 en 12: KINDERATTRACTIES en VIKINGEN
Route 13: MUSEA
Route 14, 15, 16 en 17: AALBORG, ÅRHUS, ODENSE en KOPENHAGENRoute 1: NOORDZEE
Verlang je naar vrijheid, weidse gebieden en een natuur die in perfecte harmonie met haar bewoners is? Dan ben je aan de Deense Noordzeekust op het juiste adres.
Deze Noordzeeroute loopt vanaf de Duitse grens tot aan Skagen, het noordelijkste punt van Denemarken.

Meer info.....>>


Route 2: MIDDEN- EN OOST-JUTLAND
Nummer 2 uit het aanbod van regionale routes in Denemarken laat je uitgebreid kennis maken met het ‘hart’ van het Deense vasteland, namelijk met Midden- en Oost-Jutland.
Een gebied dat 50 kilometer ten noorden van de Duits-Deense grens ‘begint’ bij Ribe en zich uitstrekt over Århus en Djursland tot aan Ålborg aan de Limfjord.

Meer info.....>>


Route 3: KATTEGAT
De derde route loopt langs de oostkust van Jutland tot aan het noordelijkste punt van Denemarken en is circa 470 kilometer lang.
Allerlei zijweggetjes bieden de mogelijkheid om dwars door de karakteristieke fjordenlandschap te rijden.

Meer info.....>>


Route 4: FUNEN
Nummer 4 van het aanbod van regionale routes door Denemarken brengt je naar het sprookjeseiland Funen.
Op Funen kun je volop genieten van uitgestrekte bossen, heerlijke zandstranden, weidse akkers, karakteristieke vissersplaatsjes, steden met oude vakwerkhuizen en maar liefst 123 kastelen en landhuizen.

Meer info.....>>


Route 5: DEENSE ZUIDZEE
Met de vijfde route willen we het gebied rond de Deense Zuidzee introduceren.
Deze regio strekt zich uit over Zuidoost Jutland, Funen, Lolland, Falster en Møn. Een paradijs voor fietsers, golfers, watersporters en vissers, dankzij de prachtige fietspaden, de fantastische golfbanen en de zee, de meren en rivieren.

Meer info.....>>


Route 6: SEELAND
De zesde regionale rondreis door Denemarken voert ons naar Seeland, ook wel ‘Het eiland van de koningen’ genoemd.
Zo vindt de westkust van Seeland nauwelijks zijn weerga in Europa. De zee, de fjorden maar ook de talloze meren en rivieren in het westen en zuidoosten van Seeland zijn een eldorado voor de watersporters en sportvissers.

Meer info.....>>


Route 7: NATUURGEBIEDEN
De zevende route voert door het gevarieerde Deense landschap. Denemarken ligt dichtbij zee en heeft fjorden, meren en rivieren.
Je vind er (krijt-)rotsen, prachtige duingebieden en zandstranden. Maar ook glooiende heuvels, heidegebieden en beukenbossen.

Meer info.....>>


Route 8 en 9: BORNHOLM en EILANDEN
Met de achtste regionale tour door Denemarken kun je op een fantastische manier kennismaken met het zonne-eiland Bornholm.
Het eiland draagt de naam zonne-eiland volkomen terecht, want de zon zorgt hier jaarlijks voor 2000 zonne-uren boven het gemiddeld aantal zonne-uren in Denemarken! Op cultureel gebied heeft Bornholm eveneens veel te bieden.

Meer info.....>>

Route 9: Eilanden
Denemarken telt ruim 400 eilanden, waarvan Funen en Seeland natuurlijk de grootste zijn. De eilandenroute voert je langs 15 bijzondere eilanden, zowel groot als klein.
De tocht gaat langs prachtige kustgebeiden. Je ziet de verschillende zeeën die Denemarken omringen.

Meer info.....>>


Route 10: TUINEN EN PARKEN
Naast grote gebieden met ongerepte natuur kent Denemarken ook vele schitterend aangelegde parken en tuinen.

Meer info.....>>


Route 11 en 12: KINDERATTRACTIES en VIKINGEN
Iedereen kent natuurlijk LEGOLAND®, maar Denemarken telt nog veel meer attractieparken en belevenissen die goed zullen scoren bij de kids!
Bezoek bijvoorbeeld Danfoss Universe, waar kinderen al spelenderwijs leren over natuur en techniek of ga met het hele gezin uit je dak in Fårup Sommerland in het noorden van Jutland!

Meer info.....>>


Route 12: Vikingen
Het onderwerp van route nummer 12 speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Denemarken: vikingen.
De tocht voert je langs historische plekken in het Deens Koninkrijk, zoals Runenstenen en vikingbegraafplaatsen. Maar ook interessante vikingmusea en -markten staan op het programma. Een route die bij jong en oud in de smaak zal vallen!

Meer info.....>>


Route 13: MUSEA
Deze route brengt je langs aparte, zelfs unieke musea in Denemarken. De musea liggen lang niet altijd in de grote steden , maar vaak juist in kleinere plaatsjes. Het aanbod is divers; van een natuur en techniek museum tot een oceanarium en musea over de typisch Deense zee- en scheepvaart.

Meer info.....>>


Route 14, 15, 16 en 17: AALBORG, ÅRHUS, ODENSE en KOPENHAGEN
In Noord-Jutland ligt Aalborg, de vierde stad van Denemarken, die bekend is om zijn uitstraling en mogelijkheden tot recreatie. De stad, bekend van de Aalborg Akvavit, biedt de bezoeker excellente winkels en boetieks en een rijk palet aan eet- en uitgaansmogelijkheden. Het gebied rond Jomfru Ane gade is vooral bekend door de restaurants, clubs en bars.

Meer info.....>>


Route 15: Århus
De tweede stad van Denemarken is befaamd vanwege de muziek en de jaarlijkse festivalweek. Verder is de stad een thuis voor inspirerende musea als openluchtmuseum Den Gamle By en het ARoS kunstmuseum.
Århus met zijn charmante Quartier Latin met tal van leuke boetiekjes, heeft een aantrekkelijke promenade ('Vadestedet') langs de rivier met restaurants, cafés en bars.

Meer info.....>>

Route 16: Odense
In de derde stad van Denemarken, Odense, op het eiland Funen, werd in 1805 Hans Christian Andersen geboren. De betoverende sfeer is blijven hangen in het geboortehuis van deze sprookjesschrijver, dat is toegankelijk voor het publiek.
Het aloude centrum van de stad is een lustoord voor de echte liefhebber van winkelen of een bezoekje aan een trendy café. Voor de liefhebber van moderne kunst is Kunsthallen Brandts een aanrader.

Meer info.....>>


Route 17: Kopenhagen
Kopenhagen is een stad waar je je goed kunt vermaken. Naast de diverse winkelstraten nodigen oude stadswijken je uit om rond te kijken in de talloze kledingboetieks en winkels vol design.
Maak eens een boottocht door de grachten, bekijk de kleine Zeemeermin en geniet van het uitzicht aan de waterkant. Spring op een gratis fiets en ontdek ook het stadsleven in hippe wijken als Vesterbro, Nørrebro, Østerbro en Islands Brygge.

Meer info.....>>

Huizen huren bij Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com