Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Na lang te hebben getreuzeld in Rome, reisde Goethe in 1787 eindelijk af naar het zuiden, wat hem Italië met andere ogen deed zien. Hij realiseerde het zich toen het gebeurde; in zijn dagboek noteerde hij: "Als je Italië wil begrijpen, moet je naar Sicilië, want dat is de sleutel tot alles."
Op Sicilië is alles groots en meeslepend en het leven lijkt er altijd intenser te zijn dan elders; als de zon schijnt, is hij heter, als het regent is het alsof de Middellandse Zee zich over je uitstort en emoties als trots, jaloezie, wraakgevoelens, maar ook liefde en geilheid worden er dieper beleefd, theatraler geuit en hebben verdergaande gevolgen. Het is een eiland dat wordt omringd door drie zeeën, waar rotskusten en gouden graanvlaktes afsteken tegen een berg die het grootste deel van het jaar met sneeuw is bedekt, maar geregeld vuur spuugt. Niets is er wat het op het eerste gezicht lijkt te zijn en de grens tussen mythe en geschiedenis is er altijd flinterdun. Ooit was dit het land van Grieken, Arabieren, Byzantijnen, Normandiërs, Spanjaarden en Oostenrijkers en al die invloeden hebben Sicilië gemaakt tot wat het is: een uniek veelzijdig, gastvrij, wonderschoon, maar ongrijpbaar en daardoor mysterieus uitroepteken.

Over Remko Tekke:

Omdat zijn vader claimde een gereïncarneerde Oude Romein te zijn, kwam Remko Tekke als kind al geregeld voor vakantie in Italië. Na de middelbare school studeerde hij een jaar in Siena om de taal onder de knie te krijgen en raakte daar ernstig verslaafd aan het land. Een studiebeurs in Reggio Calabria maakte het enkele jaren later mogelijk weer ruim toe te geven aan die verslaving, waardoor Tekke ook kennismaakte met het Mezzogiorno: Zuid-Italië. Hij gaf er les, deed vertaalwerk en voelde zich al snel helemaal thuis in deze gastvrije mediterrane wereld. Inmiddels beschouwt hij zichzelf niet meer helemaal als Nederlander. Hij gelooft nog geen Italiaan te zijn geworden, maar een wat onbestemde cocktail, die de uiteenlopende referentiekaders die bij de twee culturen horen geregeld door elkaar haalt."Als je een keer in Zuid-Italië hebt gewoond, wil je eigenlijk nooit meer wat anders!"

PR Uitgeverij Elmar
015 215 32 36

http://www.uitgeverijelmar.nl

Wereldwijzer Sicilië

Remko Tekke
isbn 9789038918303
282 pg. pb. geïll. kleur euro 21,50