Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een tijdje gelden ben ik met de racefiets naar Spanje gereden. Ongeveer 2500 km vanauit mijn woonplaats. De bagage eigenlijk allemaal op de rug.

Eigenlijk zou ik wel weer een lange tocht willen maken, maar heb toch wel behoefte aan iets meer ruimte om bagage mee te nemen. Al die zware tassen aan de fiets hangen zie ik niet zitten. Op straat zie ik hippe vaders en moeders die de kindertjes naar school brengen en weer ophalen met een Urban Arrow - een soort bestelbusfiets met electrische ondersteuning. Dat lijkt me wel iets - 2 of drie accu's mee en dan weer op weg naar Spanje of de Donauroute doen. De laptop kan dan gemakkelijk mee, maar ook mijn racefiets, cameraset met statief, extra fietskleding enzovoort.

De Urban Arrow Cargo L heeft een laadruimte van maar liefst 300 liter en kan tot 125 kilo vracht vervoeren. Het is een kleine bestelwagen op twee wielen.

De fiets is comfortabel in gebruik door toepassing van een traploos verstelbare versnellingsnaaf in combinatie met de elektrische ondersteuning van een Bosch motor. De fiets is zeer wendbaar en heeft een laag zwaartepunt waardoor hij door iedereen gemakkelijk te berijden is.

Dit E-Bike model is het meest verkochte model van alle Urban Arrow-modellen. Dit type is nu ruim 4 jaar op de markt en steeds meer mensen worden enthousiast van deze bakfiets, die gemakkelijk 50 kilometer met de accu haalt. De accu zit prachtig in de onderkant van het achterframe weggewerkt. Zo kun je de accu snel en makkelijk uit de fiets halen om het op te laden. Het gewicht van de accu is niet merkbaar omdat hij laag en centraal geplaatst is. De motor zelf zit in de trapas (kijk maar goed naar het plaatje), en dat valt dus ook helemaal niet op. Het enige waaraan je kunt zien dat het een E-Bike is de snelheid waarmee je tegen de wind in fietst. En wat is dat heerlijk fietsen met electrische ondersteuning tegen de wind in!

urban arrow cargo reis