Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Saint-Véran hoort tot de Hautes-Alpes en de gemeente heeft 290 inwoners. De gemeente ligt volledig binnen het natuurpark van de Queyras. Het centrum van het dorp (kerk) is gelegen op 2042 m hoogte en Saint-Veran is geclassificeerd als "hoogste dorp van Europa" 1. Saint-Veran wordt echter voorbij gestreefd door Juf in Zwitserland (2133 m) en Trepalle in Italië (2069 m). Tignes, gemeente in Savoie (Frankrijk), heeft zijn kerk in 1790 m, maar het stadhuis, het is gelegen op 2 100 m.

Saint-Veran is het hoogst gelegen dorp dat brood maakte met graan geteeld in de omliggende velden, "Lou Meer haouto coumunoutas inte is mangeu lou pan Diou" ("De hoogste gemeente waar je het brood eet van God "- staat als inscriptie op de zonnewijzer op de kerkmuur). Deze cultuur rond het maken van roggebrood is gestopt sinds 1957.

Saint Veran is het hoogste skigebied in de Queyras, het is zelfs met zijn 2042 meter, Europa's hoogste gemeente. Deze grote hoogte maakt Saint Veran zeer sneeuwzeker. Saint Veran staat bekend als een van Frankrijk mooiste dorpjes. Samen met het dorpje Molines heeft Saint Veran 12 liften die een flink aantal pistes bedienen. Dit gebiedje is uitermate geschikt voor familievakanties. Durfals kunnen de off-piste en toerski mogelijkheden van dit station verkennen.

Saint Veran is een authentiek en eeuwenoud dorpje. Klassieke chalets bieden hier onderdak aan wintersporters. Mooie houtsnijwerken sieren balkons en de, in de winter bevroren, fonteinen. In dit dorp zal men geen levendige apres-ski vinden. Gezellige avonden rondom een fondue met een goed glas wijn is meer de stijl van dit gebied.

Hotels in Saint-Véran 

http://www.saint-veran-queyras.com/

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com