Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

travelhome 2Travelhome verwacht run op camperhuur zonsverduistering Amerika 2017. Directeur Van de Wiel: ‘Eclips valt precies in toeristisch hoogseizoen’ : Reisorganisatie Travelhome verwacht run op camperhuur zonsverduistering Amerika 2017

Het duurt nog even maar het is het wachten zonder meer waard. Op maandag 21 augustus 2017 kan in Noord-Amerika een van de mooiste natuurverschijnselen op aarde aangeschouwd worden; een totale zonsverduistering waarbij de maan tussen de aarde en de zon komt te staan. De eclips is in maar liefst veertien staten te zien: Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Missouri, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia, North Carolina en South Carolina. De duur van de verduistering varieert van 1 minuut en 54 seconden tot 2 minuten en 40 seconden. ‘De maand augustus is voor wat betreft de weersomstandigheden heel gunstig, het nadeel is echter dat de eclips precies in het toeristisch hoogseizoen valt. In augustus is de vraag naar campers sowieso al enorm,’ stelt Perry van de Wiel, directeur van Travelhome. ‘Bijtijds boeken is dus het devies.’ Geïnteresseerden kunnen nu hun belangstelling kenbaar maken via . Alle campertarieven voor het 2017 seizoen zijn dit jaar tussen mei en september beschikbaar. Informatie over het Travelhome campervakantieaanbod via www.travelhome.nl.
 
Qua aantal boekingen staat Amerika bij de campervakantiereisorganisatie al vele jaren op de eerste plaats. Overweldigende natuur, mooie nationale parken, het uitstekende wegennet en de duizenden goed geoutilleerde campings maken dit land bij uitstek geschikt om per camper te verkennen.  
‘Voor wie ooit nog een campervakantie in de VS overweegt, is dit astronomisch fenomeen uiteraard een kers op de campervakantietaart. Maar om teleurstelling te voorkomen is bijtijds boeken een absolute vereiste,’ aldus Van de Wiel. Hotels en motels zullen deze maand lang van tevoren volgeboekt zijn, met rondreizen per camper heb je je accommodatie altijd bij de hand. Via Travelhome kan men in 25 steden een camper huren. Voor de zonsverduistering gunstig gelegen ophaalplaatsen zijn onder meer Portland, Billings, Salt Lake City, Atlanta en Denver.
 
Het vasteland van de VS is het grootste aaneengesloten gebied waar de zonsverduistering overheen zal trekken. De locatie waar de maximale duur te zien is, bevindt zich tussen de steden Princeton en Hopkinsville in de staat Kentucky. De volgende totale zonsverduistering is te zien op 2 juni 2019 in Zuid Amerika.

travelhome 3