Hebt u ook ooit het gevoel gehad om thuis te komen van een vakantiereis met het gevoel meer uitgeput dan je was voordat je wegging? Veel mensen hebben een hectische woonomgeving, leven met veel stressvol en het daarbij horende hectische tempo wordt vaak op een vakantie gehandhaafd door gehaast van de ene toeristische attractie naar de andere te reizen.

Maar er is een oplossing die opkomt en een oplossing kan zijn voor een toeristische burnout: langzaam reizen – slow travel. Met andere woorden: doe het eens rustig . . .

Stelt u zich het leven voor een van een week in een klein Frans huisje, het kopen van verse groenten op de lokale markt waar elke ochtend de lokale boer staat, daarna nippend aan uw cafe au lait op uw favoriete terras en daarna rustig uitstapjes naar de naburige dorpen en kastelen. Klinkt dat aantrekkelijk? Dat is zo'n beetje de magie van slow travel, waarbij meer de nadruk ligt op “minder doen” en meer bezig te zijn de omgeving te verkennen in een ontspannen tempo. Dus niet zoveel mogelijk plaatsen verkennen - in plaats maar plaatsen en culturen te verkennen op een manier die minder belastend is voor u met meer respect voor de lokale bevolking en meer respect voor het milieu (en misschien ook voor uw budget).

Wat is Slow Travel?

Slow travel is als het ware voortgekomen uit de slow food beweging, die in Italië in de jaren 1980 begon als een protest tegen de opening van een McDonald's in Rome. De slow food beweging streeft naar regionale keuken met producten uit de de lokale landbouw, het gezamenlijk nuttigen van maaltijden om traditionele bereidingswijzen van levensmiddelen te behouden. Vertaald naar het reizen kun je zeggen dat daarin meer aansluiting moet komen op de lokale culturen van de lokale bevolking.

slowtravel 2travel2Slow travel is een kwestie van mentaliteit. In plaats van te proberen om zo veel bezienswaardigheden of steden te persen in elke reis neemt de slow traveler de tijd om elke bestemming grondig te verkennen en de lokale cultuur te ervaren. In de slow travel filosofie is belangrijker om een ​​kleiner gebied goed te kennen dan je maar een klein beetje weet van heel veel verschillende plaatsen waar je bent geweest .

Slow travel kan gewoon betekenen dat je voor een of twee weken een vakantiehuis huurt voor het verkennen van je directe omgeving, te voet of met de auto. Beter is een fietstocht van het ene dorp naar het andere of lokale wegen zoeken in plaats van het nemen van de snelweg. Een slow traveler neemt ook graag de trein in plaats van een vliegtuig om mer te zien van het landschap en de steden en dorpen langs het traject. Centraal bij de slow traveler is het vertragen van het tempo om zo het beste uit een vakantie te halen. ​​- en het maken van de meest van elk moment van uw vakantie.

Voordelen van Slow Travel

De slow traveler neemt meer de tijd om een ​​sterkere verbinding met de plaats te krijgen die wordt bezocht en zal zich minder gehaast voelen.

Een andere, minder voor de hand liggende voordeel van slow travel is dat het over het algemeen veel beter is voor het milieu dan andere vormen van reizen. Vliegreizen zijn een belangrijke bijdrage aan opwarming van de aarde terwijl bijvoorbeeld treinen een veel milieuvriendelijker alternatief zijn - net als fietsen en natuurlijk je eigen twee voeten!


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com