Een nieuwe definitie van luxe doet zijn intrede in de hotelbranche. Het gaat dan over de zogenaamde pared-back benadering waarin het hotelaanbod wordt ontdaan van overbodige luxe zonder het comfort aan te tasten.

In deze benadering gaat het vooral om het verwennen van de zintuigen doordat het aanbod van de allerbeste kwaliteit is. Centrale gedachte is dan steeds "less is more".  Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat in de hotelkamers overbodige meubels verdwijnen om bijvoorbeeld plaats te maken voor zaken die we echt nodig hebben: een groot, comfortabel bed, intelligente technologie in de kamer  en een luxe, ruime  badkamer waardoor de gast wordt aangemoedigd meer tijd te besteden in zijn gastenverblijf. Ondertussen hebben chef-koks in de eigen restaurants hun menu's en wijnlijsten aangepast en bewerkt, waardoor zodat spannende wensen van de gasten boven verwachting worden ingevuld.

 

Mooie voorbeelden zijn het El Pez Boutique Hotel en het  Mi Amor Boutique Hotel & Spa in Tulum Mexico - allebei "eenvoudig" (less=more) en toch heel stijlvol. Dit zijn luxe hotels die eigenlijk wel een sterke band hebben met de eigen regio maar toch een oogje hebben op het wereldwijde podium. 

"De opkomst van het pared back hotel in Tulum speelt in op een vraag naar modernere en chique hotels die tegemoet komen aan de wensen van de gasten: verrijking van de geest in tegenstelling tot materialisme," aldus Filip Boyen, CEO, Small Luxury Hotels of the World. "Pared back hotels" brengen een nieuwe luxe standaard in de hotelbranche, omdat ze bijna allemaal zijn voortgekomen uit creatieve ideeen van mensen die niet perse een achtergrond hadden in de hospitality maar wel  volop creatieve aspiraties hadden."

Small is beautiful . . . .

Streetview van het El Pez Boutique Hotel - Mexico


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com