Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Trikke 2De omgeving ontdekken, dat doe je tegenwoordig elektrisch.  De wind door je haren, een beetje ‘hangen’ in de bochten en toch in stilte genieten van de omgeving; steeds vaker zie je groepen op elektrische voertuigen door de stad of over de landerijen toeren.

 Van Groningen tot Zuid-Holland wordt de elektrische Trikke dagelijks ingezet voor stadsrondleidingen, sprokkeltochten, gps tours en in de verhuur. De Trikke is een elektrische driewieler, een Licht Elektrisch Voertuig (LEV), weegt slechts 20kg en is opgevouwen te vervoeren in een personenwagen. Wat opvalt is dat er geen zadel op zit, je moet er op staan. En juist daarin zit de kracht van het voertuig: “Doordat je staat zie je meer van de omgeving en het rijden is dynamisch en actief, vooral in  de bochten dan is het net skiën.” Aldus Joris de Luij van Trikke Europe.
 
Diverse ondernemers in de recreatie branche hebben de Trikke in gebruik. Zij vonden hierin de oplossing; groen, actief en attractief. Hendrik-Jan Borsboom van Outdoor Nunspeet : “Wij waren opzoek naar een opvallende, uitdagende maar wel milieuvriendelijke activiteit. Veel bezoekers uit omringende hotels; vergaderende dames en heren - strak in pak - stappen niet snel op de ATB of in een zandbuggy. Daarnaast hebben veel elektrische voertuigen een beperkte actieradius en duurt het laden te lang. De Trikke kwam in ons vergelijk als beste uit de bus.”
 
Voor Mariska Bruinenberg van Groenuit speelden er ander factoren een rol: “Wij hebben diverse elektrische voertuigen in ons aanbod en de vraag ernaar neemt steeds verder toe. Om aan de toenemende vraag te blijven voldoen zochten we een voertuig met een unieke beleving. Op de Trikke voelt het rijden als skiën; heel erg leuk en ook nog van goede kwaliteit. De Trikke past perfect binnen ons huidige aanbod. “
 
Beide recreatie bedrijven profileren zich als aanbieder van groene uitjes in de natuur voor zowel bedrijven als consumenten. Pieter Dekker van Trikke Europe: “Het was voor ons niet onverwacht dat er interesse uit deze hoek van de markt zou komen. Onze focus ligt echter op stedelijke vervoer. De Trikke is ontwikkeld voor efficiënt vervoer binnen de stad.” In de stad wordt de Trikke ook al veel gebruikt voor zowel forenzen verkeer als recreatief. Zo kan er naast Eelde, Dwingeloo, Ommen, Nunspeet,  Loosdrecht en Poeldijk ook een Trikke tour gemaakt worden in: Athene, Parijs, Amersfoort, Wenen, Den Haag, Budapest, Eindhoven, Madrid en Barcelona.
 
De Trikke is Made in Holland en toegestaan op de openbare weg. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel moet de bestuurde 16 jaar zijn.

Meer informatie is te vinden op http://trikke.nl/