Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Amstel Gold Race finisht sinds 2013 niet meer op de kop van de Valkenburgse Cauberg.

De finishstreep is 1.8 kilometer verderop getrokken, op precies dezelfde plek als waar het WK wielrennen in 2012 eindigde. De organisatie van de enige Nederlandse wielerklassieker koos voor de verhuizing van de finish naar de Rijksweg in Vilt, naar aanleiding van de positieve ervaringen rondom het WK. Amstel Gold Race-koersdirecteur Leo van Vliet was tijdens dit WK bondscoach van de Nederlandse heren.

Door het verleggen van de finish is er een nog spannendere, interessantere slotfase en aankomst. Immers het overwinnen van de slotklim alleen zal niet meer voldoende zijn! Na de Cauberg  (800 meter, stijgingspercentage 12%) volgt namelijk nog 1.8 kilometer richting finish.

Accommodatie zoeken in Zuid Limburg  - de regio van de  Amstel Gold Race

In de slotfase van de wedstrijd zullen de deelnemers aan deze UCI WorldTour-wedstrijd de Cauberg een keer extra moeten beklimmen. Na de laatste doorkomst aan de finish worden de renners richting Geulhemmerberg (970 meter, stijgingspercentage 7.9%) gedirigeerd. Aansluitend zetten ze koers richting Maastricht. Via de Bemelerberg (900 meter, stijgingspercentage 7%) en Sibbe keren de renners terug in Valkenburg waar het peloton opnieuw de Cauberg voor de kiezen krijgt. Het altijd massaal aanwezige publiek op de Cauberg krijgt op deze manier de Amstel Gold Race op de meest beroemde Nederlandse berg vier keer te zien.

De renners dienen in de Amstel Gold Race 258 kilometer af te leggen. Tijdens de koers staan er 34 beklimmingen op het programma. In totaal zal het peloton 4.000 hoogtemeters moeten overwinnen.

Op 17 april zal de 51e editie van de Amstel Gold Race 2016 plaatsvinden. De race begint om 10:15 op het Marktplein in Maastricht en finisht rond 16:30 in Valkenburg, waar de opvolger van Michal Kwiatkowski
gekroond zal worden.

De lussen - passages van de Amstel Gold Race  Passage 1 Passage 2  Passage 3  Passage 4


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com