Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het toerisme naar Servië stijgt met 13% ten opzichte van 2015


In 2016 bezochten ruim 2,75 miljoen toeristen Servië, een stijging van 13 procent ten opzichte van een jaar eerder: 1,47 miljoen kwamen uit eigen land en 1,28 miljoen uit het buitenland. Het aantal toeristen uit Nederland steeg afgelopen jaar 9% naar totaal 17.716 en het aantal overnachtingen van Nederlanders steeg eveneens 9% naar 36.608 nachten. Om de verwachte groei op te kunnen vangen, wordt er flink geïnvesteerd in de bouw van nieuwe hotels: maar liefst 21 nieuwe hotels openden afgelopen jaar hun deuren.

Naast stedentrippers weten ook liefhebbers van een actieve vakantie de bestemming steeds vaker te vinden: wandelen, fietsen, mountainbiken, bergklimmen, golfen, raften, canyoning en skiën behoren tot het brede aanbod aan outdoor activiteiten. Reden temeer voor het verkeersbureau om deel te nemen aan de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht en Gent. Nadere toeristische informatie over Servië op www.serbia.travel.

Nieuwe hotels
Afgelopen jaar openden 21 nieuwe hotels hun deuren, waaronder zeven in Belgrado. Hieronder het trendy 4-sterren City Savoy hotel nabij de uitgaanswijk Skadarlija (www.hotelcitysavoy.com), het deluxe Saint Ten hotel (www.saintten.com) met 56 kamers in een statig pand gebouwd in 1929 door architect Stojan Veljkovic en het 4-sterren Hotel Theater met 43 kamers in het centrum van de wijk Zemun (www.hoteltheaterbelgrade.com).  Daarnaast twee 3-sterren hotels: het Garni Hotel Dum (www.hotel-belgrade.com) en het Belgrade Inn Garni Hotel (www.belgradeinn.com), beide in het centrum van de stad.

Fiets en Wandelbeurs
servie fietsenNiet alleen groeit de belangstelling voor een stedentrip naar Belgrado, ook zien meerdere Servische reisorganisaties die zich specialiseren in actieve vakanties steeds meer boekingen uit Nederland voor fiets- of wandelarrangementen. Daarom neemt het verkeersbureau van Servië deel aan de Fiets en Wandelbeurs aankomend weekend 11 en 12 februari in Utrecht en op 18 en 19 februari in Gent. Ze staan op de stand van Danube Competence Center.

In het wandelgebied Zlatibor in het zuidwesten van het land – in de winter tevens een populaire skibestemming – opende het nieuwe in berghutstijl gebouwde Iris hotel (www.hoteliriszlatibor.rs). In Kopaonik - een andere hotspot voor ski- en wandelvakanties – opende het 4-sterren Grey Hotel met een spa-afdeling (www.greyhotel.rs).

Afstand Utrecht - Belgrado is ruim 1700km, vliegduur is 2 uur en 15 minuten. Naast directe vluchten van KLM en Air Serbia vanaf Schiphol, vliegt ook Wizz Air vanaf Eindhoven en Air Berlin vanaf Düsseldorf direct op Belgrado. Transavia.com start vanaf dinsdag 4 april 2017 drie maal per week met vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Belgrado. Naar de stad Niš kan men met Wizz Air vanaf Eindhoven vliegen. De koers is momenteel: 123 Dinar is 1 euro.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com