Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Kathedraal van Lissabon (Portugees: Sé de Lisboa of Igreja de Santa Maria Maior) is een kathedraal in Alfama, in het centrum van Lissabon in freguesia Sé. Het gebouw staat op de plaats van de vroegere hoofdmoskee van de stad, en werd gesticht door Alfonso Henriques.

Het heeft vele aardbevingen doorstaan, waarvan de zwaarste was in 1755: zie aardbeving van Lissabon. Hierbij liep het gebouw zware schade op. In de eeuwen daarop is het gebouw verschillende malen gerenoveerd. De kathedraal ligt in de Alfama


Alfama is de oudste wijk van Lissabon, die tussen het kasteel van São Jorge en de Taag ligt. De naam 'alfama' komt van het Arabische al hamma, wat zoiets als 'baden' of 'fonteinen' betekent. De wijk is een bekende trekpleister voor toeristen, vooral door de vele oude gebouwen, fadobars en restaurants. Er zijn vele kronkelige straatjes en steegjes te vinden.

Tijdens de Moorse overheersing bestond Lissabon alleen uit Alfama, en woonden er vooral arme vissers (welke er nog steeds wonen). De grote aardbeving van Lissabon in 1755 heeft Alfama nauwelijks aangetast. Er zijn tegenwoordig vele kerken te vinden in Alfama, waaronder de kathedraal van Lissabon, de kerk Santa Engrácia en het klooster São Vicente de Fora. Verder ligt het kasteel van São Jorge op een heuvel bij Alfama, en vanaf daar is er een mooi uitzicht op de huisjes.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview