Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Doe mee in India met de Rickshaw Run.

Waar anderen misschien wel van dromen, doen horecamannen Bram Lesterhuis en Kevin Kerklaan en reisblogger Maartje Smit het ‘gewoon’. Zij gaan eind maart naar India om mee te doen met de Rickshaw Run. Een bizarre tocht waarbij het Triple Dutch Team, zoals ze zich noemen, in twee weken tijd ruim drieduizend kilometer moet overbruggen met een gemotoriseerde riksja. De grote drijfveer om mee te doen aan deze niet ongevaarlijke tocht waarbij zo’n honderd teams uit de hele wereld meedoen? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel en het grote avontuur dat ze te wachten staat!

Goede doelen
De Rickshaw Run wordt, naast andere tochten zoals de  Monkey Run en de Mongol Rally, georganiseerd door The League of Adventurists (www.theadventurists.com/rickshaw-run). Doel van deze organisatie is om deelnemers niet alleen warm te maken voor een race, maar ook om sponsoren te zoeken voor een goed doel. Eén goed doel staat vast, het andere mogen ze zelf kiezen. Het vaste goede doel is Cool Earth, een organisatie die samenwerkt met lokale instanties om illegale bomenkap tegen te gaan. Het gekozen goede doel van het Triple Dutch Team is Stichting ‘kLeef, een Apeldoorns inloophuis voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft.

Met 7 pk door India
Rickshaw Run 2travel2 2Eind maart reist het drietal af naar India. Hier staat een riksja voor ze klaar die ze zelf mogen pimpen. Daarna begint het avontuur in de kleine driewieler die een vermogen van zeven paardenkrachten heeft. Hiermee zou je de 60 kilometer per uur moeten kunnen aantikken, hoewel de organisatie dat sterk afraadt. Oververhitting ligt al snel op de loer. Daarbij wil je natuurlijk zuinig aan doen met het karretje, dat zich moet bewijzen op slechte wegen in woestijnen, bergen en oerwouden. Een slaapplaats onderweg moeten ze zelf zoeken. Lukt dat niet? Dan maar in de openlucht. Een vaste route is er niet en de kans op verdwalen is enorm. Er is een start- en een finishlijn. Dat was het wel zo’n beetje. Kortom: er is nul back-up, alles moeten ze zelf doen. Alleen bij uiterste nood, zoals bij een ongeval, is er een telefoonnummer.

Volg het ‘Triple Dutch Team’
Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe beter voor het goede doel. Daarom is de donatiesite www.gofundme.com/triple-dutch in het leven geroepen waar je eenvoudig geld kunt overmaken. Om extra geld op te halen, organiseert het drietal op zondag 12 februari vanaf 16.00 uur een benefietavond in Café Toffer in Apeldoorn. Alleen IPA (Indian Pale Ale) biertjes worden geschonken. Per biertje gaat er € 50 cent naar het goede doel. Wil je het Triple Dutch Team volgen? Kijk dan op www.facebook.com/TripleDutchRickshawRun of op www.facebook.com/wanderlicious. Websites van de goede doelen zijn: www.stichtingkleef.nl en www.coolearth.org.

Rickshaw Run 2travel2 3


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com