Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De nieuwe luchthaven Suvarnabhumi is op 28 september 2006 in gebruik genomen. Met de bouw van deze luchthaven, in het district Bang Phli van de provincie Samut Prakan ten zuidoosten van de stad, werd in 2002 begonnen. Suvarnabhumi heeft zowel de internationale als binnenlandse vluchten overgenomen van Don Mueang, dat ten noorden van de stad ligt, ingesloten door stedelijke gebieden. Don Mueang werd, tegen alle eerdere plannen in, heropend om naast Suvarnabhumi een deel van de binnenlandse en internationale vluchten te verzorgen, met name van low cost maatschappijen. Op 4 december 2009, ruim drie jaar na de opening van het vliegveld Suvarabhumi, is de nieuwe verbinding van de Skytrain naar het centrum van Bangkok officieel geopend, maar de eerste passagiers reisden pas begin 2010.

Barcelona beschikt over een eigen internationale luchthaven in El Prat de Llobregat, ongeveer 15 kilometer buiten het centrum van de stad. De luchthaven is vanuit Barcelona bereikbaar per eigen vervoer, taxi, bus (Aerobus en Nitbus) en per trein (Rodalíes) vanaf de stations "Sants Estació", "Passeig de Gracia" en "Estació de França". Vanwege de in 2009 geopende terminal is een nieuwe parkeergelegenheid voor 11.000 auto's aangelegd. De nieuwe terminal zal, uiterlijk in 2016, per metro bereikbaar zijn. Tot aan de opening van het metrostation zal tussen de nieuwe terminal, die zo'n anderhalve kilometer van de huidige terminals afligt, en het huidige treinstation elke zeven minuten een bus pendelen. Voor de passagiers van de nieuwe terminal neemt de reistijd tot El Prat - Barcelona met zo'n 10-15 minuten toe. Andere aan Barcelona gelieerde luchthavens zijn Luchthaven Reus en Luchthaven Gerona-Costa Brava. Beide vliegvelden liggen ongeveer 100 kilometer vanaf Barcelona. Kleinere vliegtuigen (zgn. general aviation) kunnen terecht op het vliegveld van Sabadell, een belangrijk centrum voor pilotenopleiding en zakenvluchten.

Berlijn heeft twee luchthavens. Gemeten naar aantallen vliegbewegingen is Tegel in het noordwesten de grootste luchthaven, maar momenteel wordt Schönefeld in de gelijknamige gemeente omgebouwd om de functie van Tegel over te nemen. De nieuwe luchthaven voert de naam Berlin Brandenburg International (BBI), waarmee het belang voor de regio Brandenburg wordt onderstreept. De oorspronkelijk derde luchthaven van de stad, Tempelhof, werd op 31 oktober 2008 gesloten.

De Internationale luchthaven Denver of Denver International Airport (DIA) is een vliegveld 40 kilometer ten noordoosten van Denver. In 2014 verwerkte de luchthaven 53 miljoen passagiers. Dit maakt Denver het op zestien na drukste vliegveld van de wereld en het op vier na drukste vliegveld van de Verenigde Staten, los nog van vrachtverkeer. Het vliegveld is de op O'Hare International Airport na belangrijkste hub voor de luchtvaartmaatschappij United Airlines evenals voor Frontier Airlines en Great Lakes Airlines. Southwest Airlines vliegt van hier naar veertig bestemmingen. Met een oppervlakte van 13.540 ha is DIA veruit de grootste burgerluchthaven van de Verenigde Staten in oppervlakte. De terminals bevinden zich centraal en alle landingsbanen bevinden zich rond deze terminals. Het ontwerp laat toe het huidig aantal van 6 banen desgewenst tot 12 banen uit te breiden.

Dubai International Airport (IATA: DXB) is de hub en thuishaven van Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Het bestaat uit drie terminals. De terminal van Emirates (terminal 3) heeft een speciaal gedeelte waar hun vloot Airbus A380's gebruik van kan maken. Voornamelijk in de drukke late avonduren is het aanbod van landende en vertrekkende vliegtuigen zo groot dat er wachttijden ontstaan en aankomende vliegtuigen soms lang rondjes moeten vliegen voordat ze aan de beurt zijn om te landen. Een tweede luchthaven, Al Maktoum International Airport (IATA: DWC), is in aanbouw en inmiddels deels in gebruik. Uiteindelijk moet dit de nieuwe thuishaven van Emirates gaan worden. Als het af is, zal het de grootste luchthaven ter wereld zijn. Met 5 landingsbanen, 4 terminals en een capaciteit van 160 miljoen passagiers en 12 miljoen ton vracht per jaar. Tot op heden wordt deze nieuwe luchthaven beperkt gebruikt en met name voor vrachtvervoer. Eind 2013 hebben de eerste passagiers gebruikgemaakt van het vliegveld. Het nieuwe vliegveld maakt deel uit van het grote project Dubai World Central.

flightradarMet luchthaven Londen Heathrow beschikt Londen over het drukste vliegveld van Europa.[49] Daarnaast wordt de metropool ook nog bediend door de luchthavens Londen City, Gatwick, Luton en Stansted. In 2006 passeerden in totaal 137 miljoen passagiers deze luchthavens. Van de vijf luchthavens bevinden alleen Heathrow en City zich binnen de grenzen van Greater London. Gatwick, Luton en Stansted liggen buiten de grenzen van dit gebied, maar beschikken over goede vervoersverbindingen naar Londen. Londen Heathrow is direct aangesloten op het metronetwerk aan de Piccadilly Line; Londen City is onder andere verbonden met de rest van de stad via de Docklands Light Railway.

Los Angeles, officieel de City of Los Angeles en veelal afgekort tot L.A., is een grote stad aan de westkust van de Verenigde Staten. Het is de grootste stad in de staat Californië en de op één na grootste van de Verenigde Staten. Volgens de volkstelling van 2012 woonden er 3.857.779 mensen binnen de stadsgrenzen. Los Angeles is het middelpunt van de Greater Los Angeles Area, een grootstedelijk gebied in Zuid-Californië dat bijna 18 miljoen inwoners telt. Daarnaast is Los Angeles de hoofdplaats van Los Angeles County, de meest bevolkte en etnisch meest diverse county van Californië.

De luchthaven van Madrid heet Barajas, en is de thuisbasis van Iberia. De luchthaven is de belangrijkste van Europa voor vluchten naar Zuid-Amerikaanse steden en het Caribisch gebied.[bron?] Momenteel reizen er jaarlijks zo’n 40 miljoen passagiers doorheen. In 2005 is er een vierde terminal gebouwd, genaamd de T4, de grootste luchthaventerminal van Europa. Er zijn daardoor aanzienlijk minder vertragingen op Barajas en heeft de luchthaven nu een capaciteit van 70 miljoen reizigers per jaar. Op dit moment echter, kan men vanaf Barajas naar slechts één bestemming in Azië (Peking) vliegen, en er zijn relatief weinig directe vluchten naar Noord-Amerika. Op dit punt heeft Madrid nog een achterstand ten opzichte van de grote Europese luchthavens van Parijs, Londen, Frankfurt, en Amsterdam.

Mexico-Stad (Spaans: Ciudad de México of México D.F.; Engels: Mexico City) is de hoofdstad van Mexico. Bestuurlijk gezien is Mexico identiek aan het Federaal district[bron?] (Spaans: Distrito Federal, D.F.), en in de volksmond wordt de stad dan vaak ook gewoon D.F. genoemd. Mexico-Stad is een van de grootste steden ter wereld en tevens de grootste hooggelegen stad. Het Federaal District heeft 8,8 miljoen inwoners, de agglomeratie Mexico-Stad, die zich ook uitstrekt over de deelstaat Mexico, ruim 23 miljoen. Mexico-Stad is gelegen in het Dal van Mexico op 2240 meter boven de zeespiegel en is het politieke, economische en culturele centrum van het land. De luchthaven van de stad is de Internationale Luchthaven Benito Juárez. Mexico-Stad heeft een metrosysteem en er rijden trolleybussen.

Moskou heeft vijf internationale luchthavens: Sjeremetjevo, Domodedovo, Bykovo, Ostafjevo en Vnoekovo. Sjeremetjevo (Russisch: Аэропорт Шеремeтьево) is na Luchthaven Domodedovo de grootste luchthaven van Moskou en Rusland. De luchthaven bestaat uit vijf terminals en is de thuisbasis van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Terminals B (het oude Sjeremetjevo 1) en C zijn de terminals voor GOS-vluchten en binnenlandse vluchten. Terminals D, E, en F (het oude Sjeremetjevo 2) zijn de terminal van Aeroflot en voor internationale vluchten. De verbinding tussen de beide terminals gebeurt via een busverbinding om het vliegveld heen, waardoor de reistijd al snel kan toenemen met 40 minuten.

De stad heeft drie internationale luchthavens: John F. Kennedy International, ook bekend als JFK, Newark Liberty International en LaGuardia. Deze drie vliegvelden verwerkten tezamen in 2005 100 miljoen passagiers.[130] JFK en Newark zijn verbonden met het regionale spoorwegnet. Beide luchthavens verwerken ook de meeste internationale vluchten en de lange binnenlandse vluchten. LaGuardia verwerkt vooral korte binnenlandse vluchten.

Het luchtruim is voor internationale vluchten gesloten. Voorafgaand aan het ongeval met MH17 ontweek een aantal luchtvaartmaatschappijen het luchtruim boven het oosten van de Oekraïne. Inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië wisten dat vliegtuigen op elke hoogte konden worden neergehaald door militairen of separatisten. Deze informatie werd echter alleen met de eigen vliegmaatschappijen gedeeld. Op 30 juni 2014 echter had NAVO-opperbevelhebber generaal Philip Breedlove op een openbare persconferentie in het Pentagon al gewaarschuwd dat separatisten door Rusland werden getraind in het gebruik van mobiele lanceerinstallaties voor luchtdoelraketten.

Zoals veel grote steden wordt Parijs bediend door meerdere luchthavens. De grootste daarvan, tevens het grootste vliegveld van Frankrijk en na Heathrow het grootste van Europa, is Aéroport Charles de Gaulle (regelmatig naar de naam van de gemeente op wiens grondgebied het ligt Roissy genoemd), ten noorden van Parijs. Ten zuiden van de stad ligt de Aéroport d'Orly, de tweede luchthaven van Frankrijk en Parijs. Charles de Gaulle en Orly zijn met elkaar verbonden door een treindienst (RER Lijn B). Beide luchthavens kennen een geautomatiseerde metro tussen de terminals, de Orlyval en de CDGVAL genoemd.[29] De Aéroport du Bourget was in het verleden de belangrijkste luchthaven, maar functioneert sinds de jaren 1980 als zakenluchthaven van Parijs (er zijn geen lijndiensten op Le Bourget) en ligt op 6,5 km van Parijs.

Het internationale vliegveld van Peking is het luchthaven Peking Capital (afkorting: PEK), dat ten noordoosten van het stadscentrum ligt. Het vliegveld wordt met de stad verbonden door o.a. de Airport Expressway (tolweg). Een rit met de taxi of auto duurt vanaf het stadscentrum 40-60 minuten, afhankelijk van de drukte in het centrum. In voorbereiding op de Olympische Zomerspelen van 2008 werd een extra autosnelweg en een lightrailsysteem aangelegd. Andere vliegvelden in Peking zijn onder andere Liangxiang Airport, Nanyuan Airport, Xijiao Airport, Shahe Airport en Badaling Airport. Deze zijn bedoeld voor militair gebruik ter verdediging van de hoofdstad. Er zijn maar twee openbare vliegvelden

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com