Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Delphi is een archeologische plaats en een moderne plaats met 1500 inwoners in de gelijknamige gemeente Delphi, regio Centraal-Griekenland.Uit opgravingen is gebleken dat de hele site reeds vanaf het 5e tot het 3e millennium v.Chr. als neolithische nederzetting in gebruik was tot in de Minoïsche tijd, en al een heilige plaats was toen zij later (1375 - 1100 v.Chr.) door de Myceners werd overgenomen.

Van veel plaatsen langs de kust van de Peleponnese wordt gemeld dat ze reeds een haven in de tijd van de klassieken waren. Hieronder staat een kaart - Google Maps - met de plaatsen waarvan min of meer bekend was dat ze de havenfunktie al in de tijd van de klassieken hadden. Onder de kaart staat de naam zoals ze die hadden in de tijd van de klassieken.( Groene Markers: al door de klassieken zelf genoemd)(Paarse marker: antieke haven door moderne auteurs)(Gele markers: antieke haven uit nautisch oogpunt)

klassieke oudheidDe klassieke oudheid is een naam van een periode die uitsluitend gebruikt wordt in de periodisering van de westerse geschiedenis. Gewoonlijk laat men deze periode rond 700 voor Christus beginnen en met de val van het West-Romeinse Rijk in 476 na Chr. eindigen. Centraal staat daarbij de geschiedenis van Hellas en Rome, maar ook Carthago was van grote betekenis.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com