Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

condor peruVogelliefhebber of niet, een reis naar de Colca Canyon in Peru is voor iedereen een spectaculaire ervaring. Naast dat het een van de diepste canyons in de wereld is, is dit ook een van de weinige plekken op de wereld waar de enorme Andes Condor te zien is. ’s Ochtends vroeg en in de late middag zweven deze zeldzame gieren sierlijk door de immense, ruige kloof in Cruz del Condor: een adembenemend gezicht.


INCA STONE MASSAGES & BEHANDELINGEN MET COCABLADEREN. Peru is dé nieuwe hotspot voor wellness liefhebbers. Wie dacht het allemaal te kennen, wordt in Peru compleet verrast. Exfoliaties van cocabladeren, Inca Stone massages en een Machu Picchu zuivering, in Peru worden oude Inca methodes en producten gecombineerd met de nieuwste technieken. Op en top ontspannen dus, op een van de meest bijzondere plekken ter wereld.

peru culinairFOODFESTIVAL BOUWT EEN GASTRONOMISCH DORP.  In september draait het in Lima allemaal om smaak. Goede smaak wel te verstaan. Anderhalve week lang staat de stad volledig in het teken van lekker eten, unieke recepten en geheimen van de chef. Foodfestival Mistura vindt dit jaar alweer voor de achtste keer plaats en wel van vrijdag 4 tot en met zondag 13 september. Op de groene kuststrook Costa Verde in de wijk Magdalena del Mar verrijst een gastronomisch dorp, compleet met foodtrucks en stands met speciaalbier.

peru canyonDe Colca Canyon en de Valley of Volcanoes, beide gelegen in de regio Arequipa in Peru, zijn genomineerd om Geopark van UNESCO te worden. De regio’s komen in aanmerking vanwege de goede geologische, ecologische en culturele waarden. Als de nominatie wordt aanvaart, wordt dit gebied het eerste Geopark van Peru.

machu picchuMACHU PICCHU VIERT FEEST - Machu Picchu heeft iets te vieren! Vandaag is het namelijk precies 8 jaar geleden dat 100 miljoen mensen via de stichting New 7 Wonders stemden op Machu Picchu als een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Expedia heeft onder andere de Heilige Vallei in Peru, met daarin Cusco en Machu Picchu bijzonder mooi in beeld gebracht in een videoserie over de beste toeristenattracties in Zuid Amerika. Om dit te kunnen realiseren heeft PromPeru Expedia geholpen met het verkrijgen van de juiste film vergunningen.

peruNaast prachtige, uitgestrekte stranden en een relaxte ‘surf vibe’ staat het noorden van Peru bekend om goed bewaard gebleven archeologische vindplaatsen en interessante musea van diverse pre-Inca culturen. Niet te missen hoogtepunten van deze onontdekte regio in Peru zijn het spectaculaire Kuelap, terecht ook wel de Machu Picchu van het noorden genoemd, de archeologische vindplaatsen in de Lambayeque vallei en het indrukwekkende Chan Chan, Werelderfgoed en de grootste precolumbiaanse site ter wereld.

Lima, de bruisende hoofdstad van Peru,  beschikt over een van de meest levendige culturele sectors van Zuid-Amerika. De rijke Peruviaanse cultuur is terug te vinden in de hedendaagse kunst en de diversiteit aan musea in de stad. Deze zomer heropent het Museo de Arte de Lima (MALI) na een grondige renovatie haar deuren. Vanaf half augustus 2015 zal de imposante permanente collectie op de tweede verdieping van het museum te bewonderen zijn.

lima plein centrumLima is de hoofdstad van Peru en met meer dan zeven miljoen inwoners (2006) ook de grootste stad van het land. De stad, specifieker benoemd als Lima Metropolitana en door de Spanjaarden gesticht als Ciudad de los Reyes, is tevens hoofdstad van de provincie Lima. Samen met het naburige Callao is het de grootste stedelijke agglomeratie van het land met ongeveer acht miljoen inwoners (in 2004). Lima-Callao is tevens de grootste stedelijke agglomeratie van de Zuid-Amerikaanse westkust.

Nazca lineasDe lijnen van Nazca zijn geogliefen, tekeningen in het zand van de pampa's van Jumana en Nazca in Peru.De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. De hoogvlakte is een van de droogste gebieden op aarde met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celsius.