Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Londen van Sherlock Homes

Veel detectivewerk deed Sherlock Holmes in Londen. De ze lokaties zijn op Google Maps terug te vinden.
Sherlock Holmes is een fictieve detective uit de verhalen van de laat-19de-eeuwse, vroeg-20ste-eeuwse schrijver en arts Sir Arthur Conan Doyle. Het personage behoort inmiddels tot de bekendste personages ter wereld.

Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie, en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke, aanwijzingen.

Hardlopers en fietsers op kaart

Mapbox en Runkeeper hebben een kaart gemaakt waar 1.5 miljoen hardlopers, wandelaars en fietsers in beeld zijn gebracht. Deze kaart is gemaakt op basis van gegevens doorgegeven door technologie die meegedragen werd. U kent het wel - een meegedragen apparaatje dat je route opneemt en online deelt. Dat kan je telefoon zijn waar de juiste app op zit. Als je aan het delen bent, dan deelt Runkeeper natuurlijk ook in de pret en kan met de data mooi kaartjes maken. Dat levert een heel fraaie kaart op. Zoem maar eens in op de woonomgeving waar je zelf je wandelingen, fietstochtjes of aan het rennen bent en zie meteen of er andere mensen ook die route doen. Zoom in/out om meer info te zien.

Verdwenen dorpen in Nederland

Er gaat een wereld open voor degene die zich verdiept in het onderwerp van de verdwenen dorpen in Nederland. Een wereld van grote en kleine gebeurtenissen en spannende verhalen. Maar ook een wereld van veel narigheid en ellende voor de inwoners van de dorpen die om wat voor reden dan ook moesten verdwijnen.

Als je van fietsen in de stad houdt, dan heeft Cycledo mooie voorbeelden van routes die al een keer gereden zijn: met kaart EN video. Cycledo heeft al een aantal kaarten en routes die je kunt verkennen. Boven de kaart staat de button "Explore" - vul de naam van je stad in en kijk welke routes er zijn . . .

Het OECD 'Programme for International Student Assessment' (Pisa) analyseert de onderwijsrankings van landen in de wereld op basis van bijvoorbeeld rekenen en taal (lezen). In 2015 zijn de resultaten uitgegeven en zichtbaar in interactieve kaarten.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com