Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Londen van Sherlock Homes

Veel detectivewerk deed Sherlock Holmes in Londen. De ze lokaties zijn op Google Maps terug te vinden.
Sherlock Holmes is een fictieve detective uit de verhalen van de laat-19de-eeuwse, vroeg-20ste-eeuwse schrijver en arts Sir Arthur Conan Doyle. Het personage behoort inmiddels tot de bekendste personages ter wereld.

Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie, en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke, aanwijzingen.

Hardlopers en fietsers op kaart

Mapbox en Runkeeper hebben een kaart gemaakt waar 1.5 miljoen hardlopers, wandelaars en fietsers in beeld zijn gebracht. Deze kaart is gemaakt op basis van gegevens doorgegeven door technologie die meegedragen werd. U kent het wel - een meegedragen apparaatje dat je route opneemt en online deelt. Dat kan je telefoon zijn waar de juiste app op zit. Als je aan het delen bent, dan deelt Runkeeper natuurlijk ook in de pret en kan met de data mooi kaartjes maken. Dat levert een heel fraaie kaart op. Zoem maar eens in op de woonomgeving waar je zelf je wandelingen, fietstochtjes of aan het rennen bent en zie meteen of er andere mensen ook die route doen. Zoom in/out om meer info te zien.

Verdwenen dorpen in Nederland

Er gaat een wereld open voor degene die zich verdiept in het onderwerp van de verdwenen dorpen in Nederland. Een wereld van grote en kleine gebeurtenissen en spannende verhalen. Maar ook een wereld van veel narigheid en ellende voor de inwoners van de dorpen die om wat voor reden dan ook moesten verdwijnen.

Als je van fietsen in de stad houdt, dan heeft Cycledo mooie voorbeelden van routes die al een keer gereden zijn: met kaart EN video. Cycledo heeft al een aantal kaarten en routes die je kunt verkennen. Boven de kaart staat de button "Explore" - vul de naam van je stad in en kijk welke routes er zijn . . .

Het OECD 'Programme for International Student Assessment' (Pisa) analyseert de onderwijsrankings van landen in de wereld op basis van bijvoorbeeld rekenen en taal (lezen). In 2015 zijn de resultaten uitgegeven en zichtbaar in interactieve kaarten.

Florida is een staat van de Verenigde Staten. Florida ligt in het zuidoosten van het land en heeft een subtropisch klimaat. Veel gepensioneerde Amerikanen vestigen zich mede daarom in Florida. De naam van de staat is afgeleid van de Spaanse naam La Florida (De Bloemrijke), waarbij de klemtoon echter niet op de i maar op de o is komen te liggen. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans.

Berlijn (Duits: Berlin) is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met 3.437.916 inwoners is Berlijn tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt.

Bezienswaardigheden in Lissabon - op kaart - Google Maps

Lissabon (Lisboa in het Portugees) is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo'n 2.900.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het Iberisch Schiereiland op de rechteroever van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan, in de streek Estremadura. Lissabon is de meest westelijke grote stad en hoofdstad van continentaal Europa. [kaart van Lissabon met bezienswaardigheden]  [kaart met hotelaccommodatie in Lissabon]

Bezienswaardigheden in Madrid op kaart

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De stad is tevens een gemeente en ligt in het midden van het land, op de Spaanse Hoogvlakte. Het is de op twee na grootste stad van de Europese Unie en een zogenaamde bèta-wereldstad. Madrid is de hoofdplaats van de gelijknamige autonome regio. kaart - Google maps

VentuSky allows you to view a mapped forecast of the weather for any location in the world for over a week ahead. One of the most impressive features of VentuSky is the wind speed option which visualizes wind direction & speed on the map with animated streamlines. As well as wind forecasts the map allows you to view forecasts for temperature, cloud cover, precipitation, air pressure and snow cover.

Grand Canyon in Arizona op kaart - Google Maps

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De geologische structuur is onderdeel van de Grand Staircase.

Dubai skyline 2015Als u het spannend vindt om tijdens een reis de bestemming vanaf het hoogste punt te bekijken dan vindt u hier een overzicht op kaart.In deze kaart een overzicht van de hoogste gebouwen ter wereld. Constructies zonder verdiepingen, zoals zendmasten en uitzichttorens, worden niet meegerekend als gebouw. Het is niet altijd even duidelijk tot welke hoogte wordt gerekend.

starwarsDe nieuwe Star Wars film komt er weer aan. Tijd om de omgeving te verkennen in Star Wars sfeer. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens is een toekomstige film, en het nieuwste deel uit de succesvolle filmfranchise bedacht door George Lucas. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams en geproduceerd door Lucasfilm, Walt Disney Pictures en Bad Robot Productions. Het scenario van de film is geschreven door Michael Arndt, Lawrence Kasdan en J.J. Abrams. Toen bekendgemaakt werd dat er een nieuwe film zou worden gemaakt, kwamen er geruchten op gang over de terugkeer van Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill (de oorspronkelijke acteurs). Op 29 april 2014 werd dit bericht na jarenlange speculatie bevestigd door de producenten. De teaser trailer verscheen op 28 november 2014

Meer artikelen...

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com