Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV in Albanie

Door het strenge communistische beleid dat Albanië heeft gekend, en dat het land gedurende decennia grotendeels gesloten hield voor buitenlandse bezoekers, staat het toerisme in Albanië nog in de kinderschoenen, en is de infrastructuur naar West-Europese normen beperkt. De Albanese toerisme-industrie groeit echter elk jaar, en speelt een steeds prominentere rol in de Albanese economie.

Tirana in Albanië in beweging - Timelapse

Tirana (Albanees: Tiranë, bepaalde vorm Tirana; Gegisch: Tirona; Turks: Tiran) is de hoofdstad en veruit de grootste stad van Albanië. De stad zelf heeft 421.286 inwoners (2011) en is gelegen in het centrum van het land aan de rivieren de Tiranë en de Lanë, zo'n veertig kilometer oostelijk van de havenstad Durrës. De hele agglomeratie Tirana telt bijna 900.000 inwoners (2008).

Via Egnatia van Rome naar Constantinopel - via Albanië

De Via Egnatia was een Romeinse weg die rond het jaar 146 v.Chr. is aangelegd. Ze was genoemd naar de proconsul van Macedonia, Gaius Egnatius, die de opdracht tot het aanleggen gegeven had. De weg liep door de provincies Illyrië, Macedonia en Thracia. Dat komt overeen met de huidige landen Albanië, Griekenland, Macedonië, Bulgarije en Turkije. De weg verbond de Romeinse kolonies aan de oostkust van de Adriatische Zee met die aan de andere kant van de Balkan, tot in Byzantium.

Time-lapse-fotografie is een filmtechniek waarbij er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de framerate bij het afspelen. Dit levert een versnelde film op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om waar te nemen. In dat opzicht is het het tegenovergestelde van filmen met een hogesnelheidscamera.  In de tabs een paar mooie voorbeelden van timelapse beelden van Albanië.

Opgravingen van Butrint

Albanië (Albanees: Shqipëria of Shqipnija), officieel de Republiek Albanië (Republika e Shqipërisë), is een republiek in het westen van het Balkanschiereiland. Het land grenst kloksgewijs aan Montenegro, Kosovo, Macedonië, Griekenland en de Ionische en Adriatische Zee. De hoofdstad en grootste stad van Albanië is Tirana in het centrum van het land, dat 421.286 (volkstelling 2011) van de in totaal meer dan 3,6 miljoen inwoners huisvest.

Tour met bus van Elbasan - het meer van Ohrid

De tour van Elbasan naar Ohrid - en rond het meer - is ongeveer 216 km. Ohrid (verouderd ook Ochrid; Macedonisch: Охрид; Albanees: Ohër, bepaalde vorm Ohri) is een stad en gemeente in het zuidwesten van Macedonië. De gemeente telt 54.380 inwoners (2002), waarvan er 42.033 in de eigenlijke stad Ohrid wonen en de overige in de 20 andere kernen die de gemeente rijk is.

Elbansan te voet verkennen - route op Google Maps

Ze is gelegen op de rechteroever van de rivier de Shkumbin. In de 3e en 4e eeuw werd de stad bekend als Hiskampis, en werd ze een belangrijk handelscentrum dicht bij het kruispunt van twee takken van de Via Egnatia tussen Apollonia en Dyrrachium. Hiskampis werd door de Bulgaren en Ostrogoten verwoest tijdens de Slavische invasies van de Balkan.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com