Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Oldenburg viert van 1 t/m 6 augustus het 50-jarige jubileum van het voetgangersgebied

 

Groot genoeg voor veel afwisseling, klein genoeg om alles te voet te bereiken: Oldenburg zit boordevol verrassingen. Voorbeeldje? 50 jaar geleden, op 1 augustus 1967, werd het autovrije voetgangersgebied van Oldenburg geopend. Intussen vormt dit gebied het gezellige hart van de stad. Meer dan 1000 detailhandelaren heeft Oldenburg. Natuurlijk bieden de bekende winkelketens de grote, internationale merken aan, maar daarnaast zijn er veel gezellige winkels waar de eigenaar zelf nog achter de toonbank staat. Met passie en met veel verstand van zaken. Van 1 t/m 6 augustus 2017 oefent de stad een nog grotere aantrekkingskracht op haar bezoekers uit, omdat dan het jubileum van het voetgangersgebied uitbundig wordt gevierd. Tot de hoogtepunten behoren het openingsfeest Summer of love party met een Flowerpower optocht door de stad en de aansluitende jaren 60-party op de Rathausmarkt, een afwisselende jubileumweek en het bruisende slotweekend op 5 en 6 augustus.

Beat en Flower Power
Iedereen die bij een wandeling door de oude binnenstad oog heeft voor de vele oude gebouwen die er staan, wil misschien ook wel meer ervaren over het jaar 1967 en de geschiedenis van het voetgangersgebied. Maak een reis terug in de tijd bij een bezoek aan de tentoonstelling 'Beat oder Bieder' (Beat of braaf) in het Stadtmuseum. In een aantal winkels zijn historische etalages ingericht. Oude Vespa`s worden in het winkelcentrum Schlosshöfe getoond. Het winkelen wordt tijdens de jubileumweek nog leuker door een gevarieerd programma met straattheater, walking acts, prijsvragen en een rondleiding over de ontwikkeling van de binnenstad. Bovendien zijn in het kader van de 'Oldenburger Stadtgärten' zeven groene oases ontstaan die inspiratie en ontspanning rondom het thema Flower Power beloven.

Het knallende slot van het jubileum vindt in het weekend van 5 en 6 augustus plaats. Op twee podia in de stad wordt een afwisselend muziekprogramma aangeboden. Kinderen zullen pret voor tien hebben op de Kinderdag. De show met oldtimers uit de jaren 60 zal veel autoliefhebbers in vervoering brengen. Op de weekmarkt zijn hapjes te krijgen die typisch zijn voor die tijd. Rondom het Schloss, in hartje Oldenburg, presenteren bovendien meer dan 100 keramisten, designers en keramiekateliers uit Duitsland en twaalf andere landen originele objecten voor alledaags gebruik en voor de sier, voor in huis en in de tuin.

Meer informatie over het programma van de jubileumweek Summer of Love is binnenkort ook in het Nederlands te vinden op
www.oldenburg-tourismus.de

Lefferseck Oldenburg streetview

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com