Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

kuur puur welnessWaar de reisbranche moeilijke tijden kent, zijn wellnessreizen juist één van de grootste groeimarkten. Dat komt doordat mensen steeds vaker ánders op vakantie willen en doordat het afgelopen decennium de kuurwereld enorm is veranderd. www.puurenkuur.nl - Wellness reizen wereldwijd

De houtje-touwtje sapvastenkuren hebben plaatsgemaakt voor luxe spa-retreats. “Wellnessreizen zijn de nieuwe manier van vakantie vieren,” zegt Marleen van Griensven, directeur van Puurenkuur. “Mensen zullen in de toekomst steeds vaker op vakantie gaan om hun gezondheid een boost te geven.”

Trend 1: kiezen voor gezond

Op vakantie gaan en als herboren terugkomen: vol energie, fitter én gezonder. Het is voor steeds meer mensen een bewuste keuze. “In onze maatschappij moet steeds meer werk door steeds minder mensen worden gedaan. En een baan voor de rest van je leven is geen zekerheid meer. Dat geeft stress. Bovendien krijgen we tegenwoordig de hele dag door prikkels. Je hebt dus vaker een moment van stilstaan en bezinning nodig,” zegt Marleen van Griensven. “Dan kun je op het strand een week lang op een stretcher gaan liggen, maar kiezen voor een wellnessreis is effectiever. Dan kom je pas écht opgeladen terug en daar heb je dan nog maanden profijt van.”

Trend 2: destination spa’s

Er zijn al jaren hotels die ook een sauna hebben. Of waar je terecht kunt voor een massage of schoonheidsbehandeling. Toch waren die faciliteiten maar bijzaak. Sinds een jaar of tien zijn de ‘destination spa’s’ enorm in opkomst. Luxe hotelresorts waar mensen juist naartoe gaan voor de spa of het wellnesscenter.

kuurenpuurTrend 3: behandeling op maat

Het aanbod van behandelingen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Kon je vroeger alleen in een stoombad zitten en een ontslakkingskuur volgen, nu kun je op talloze bestemmingen terecht voor gewichtsverliesprogramma’s, thalassotherapieën, stressmanagement, yoga, mindfulness en stoppen-met-rokenbehandelingen. Allemaal aangepast aan je persoonlijke behoefte.

Trend 4: east meets west

Er wordt steeds meer gezocht naar een synergie tussen de westerse wetenschappelijke geneeskunde en de oosterse, meer holistische filosofieën en geneeswijzen. Op veel wellnessbestemmingen wordt het beste van deze twee werelden in toenemende mate gecombineerd.

Trend 5: Nieuwe start

Een wellnessvakantie geeft niet alleen rust in je hoofd, maar helpt je om je leefgewoonten te ‘resetten’. Het geeft mensen die hun levensstijl willen aanpassen een kickstart en een steun in de rug.

Het nieuwe Puurenkuur magazine
puurenkuur magazineIn het nieuwe glossy magazine Wellnessreizen Wereldwijd, een uitgave van Puurenkuur, staan tientallen bestemmingen voor een kortere of langere wellnessvakantie. Daarnaast brengt het magazine inspirerende interviews met actrice Carine Crutzen, spiritueel meester Rajesh Ramani en ‘lichter levencoach’ Nannet van Ham. Het extra wellnessdossier geeft achtergrondinformatie over Ayurveda, detox, thalasso en mindfulness. Ook leuk: de selectie van de fijnste bestemmingen om in je eentje naar toe te gaan, tips voor een goede voorbereiding en een greep uit de bijzondere dagworkshops.

Over Puurenkuur
Puurenkuur is dé reisorganisatie in de Benelux voor wellness- en kuurreizen wereldwijd. Puurenkuur bestaat inmiddels 10 jaar en is uitgegroeid tot koploper in Europa op het gebied van wellnessreizen. Alle bestemmingen blinken uit in expertise, service en comfort. Dit jaar is het aanbod uitgebreid met prachtige hotels in onder andere Marokko, Miami, Cyprus, Phuket, Sardinië en Tunesië.

www.puurenkuur.nl - Wellness reizen wereldwijd


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com