Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

samoens haute savoieWintersport in het charmantste dorp van Frankrijk. Wintersport voor iedereen in Le Grand Massif. Waar veel wintersportplaatsen in Frankrijk niet echt bekend staan om hun sfeervolle en charmante centra, is het skioord Samoëns in de Haute-Savoie hierop beslist een uitzondering.

Met het predicaat ‘Monument Historique’ oogt het centrum met veel kalkstenen huizen zeer idyllisch en authentiek. Het wintersportdorp maakt deel uit van het Grand Massif, een van de grootste aaneengeschakelde skigebieden van Frankrijk. Wintersporters kunnen zich uitleven op ruim 265 kilometer piste, waarvan het merendeel met name voor beginners en gezinnen met kleine kinderen geschikt zijn. Lange afdalingen met zicht op de Mont Blanc worden afgewisseld met meer avontuurlijke tussen de bomen skiën of snowboarden. Naast skiën, snowboarden en langlaufen biedt Samoëns en Le Grand Massif ook ander wintersportvertier zoals heliskiën, ijsklimmen, speed riding – skiënd parapenten, sneeuwschoenwandelingen, hondensleetochten en wildlife spotten excursies. Samoëns ligt tussen 670 en 1.600 meter hoogte, op 1.008 kilometer afstand vanaf Utrecht. Het nieuwe wintersportseizoen in Samoëns gaat op 20 december van start. De luchthaven van Genève ligt op een uur rijden. Op www.samoens.com/nl/winter vindt men nadere informatie over het gebied.
 
Le Grand Massif: een topper onder de skigebieden.
Met 265 kilometer aan aaneengesloten pistes, 149 afdalingen en 69 skiliften is Le Grand Massif een van de grootste skigebieden in Frankrijk. Vanuit Samoëns is met de cabinelift het hele gebied te bereiken waar men kilometers lange afdalingen kan maken. Skipassen zijn beschikbaar voor het hele gebied, voor het deel Flaine of voor het deel Massif waaronder Samoëns valt.
 
Prijsvriendelijke wintersportbestemming
Samoëns en Le Grand Massif zijn geschikt voor met name de beginnende wintersporter en gezinnen met kleine kinderen. Er is een breed aanbod aan blauwe en groene pistes, maar ook speciale oefenweides voor de allerkleinsten. Lessen kunnen worden geboekt bij vijf skischolen. Naast het skiën zijn er voor kinderen ook mogelijkheden om met de slee naar beneden te sjezen of over rodelbanen omlaag te glijden.
Het prijsniveau voor skipassen ligt in deze wintersportregio lager dan in andere Franse skigebieden. Voor een volwassene kost een skipas voor Le Grand Massif voor een week €256, en voor gezinnen is er een speciaal tarief met tien procent korting.
 
Meer wintersportactiviteiten
Naast de gebruikelijke wintersporten als skiën en snowboarden, kan men in Samoëns ook andere uitdagende winterse activiteiten beoefenen. IJsklimmen met een gids kan door jong en oud worden gedaan, en voor een adrenalinekick ga je speed riden. Voor deze sport bindt men de latten onder de voeten en een valscherm op de rug. Andere mogelijkheden zijn nachtelijke sneeuwschoenwandelingen met fakkels, heliskiën, meerdaagse skitochten, nordic walking en skijöring – op ski’s door een paard worden voortgetrokken. Wil men liever wat vertier naast de pistes, dan is er de mogelijk om met een natuurgids op zoek te gaan naar wildlife, kan men deelnemen aan proeverijen van regionale kazen en wijnen, gebruik maken van de aanwezige wellnesscentra of met een gids een wandeling maken door het historische centrum van Samoëns.
 
Samoëns: gastvrijheid hoog in het vaandel
Dit dorpje wordt door vele wintersporters omschreven als charmantste wintersport dorp dankzij haar middeleeuwse kern. Men kan terecht bij een ruime verscheidenheid aan restaurants, winkeltjes en bars waar de regionale keuken de boventoon voert. Zo kan bij vele winkels gratis worden geproefd van lokale kazen, worsten en wijnen. Wil men liever in het eigen chalet eten, dan kan bij Les Refuge des Saveurs een raclette of fondue set inclusief kazen worden besteld.
Ook de verhuurbedrijven van ski- en snowboardmateriaal hebben gastvrijheid hoog in het vaandel. Zij leveren desgewenst het materiaal aan de deur af bij het chalet, appartement of hotel.

Op www.samoens.com/nl/winter vindt men nadere informatie over het gebied.
 
Kortingsactie
Tussen 28 maart en 18 april 2015 genieten wintersporters van maximaal 25% korting op verblijf in verschillende accommodaties, skihuur, skipassen en skilessen.
 
Praktische informatie
    Hoogste punt: 2.500 meter – sneeuwgarantie
    144 pistes (60 groen, 53 rood, 17 blauw en 14 zwart), 275 kilometer, 5 skioorden en 69 liften – langste afdaling 14 km
    Wintersportseizoen: 20 december  2014 – 19 april 2015
    Dichtstbijzijnde luchthaven: Genève – 50 kilometer
    Afstand Utrecht: 1.008 kilometer
    Centrum is autovrij
    Gratis skipendelbus

Het wintersportseizoen loopt in Samoëns en de rest van Le Grand Massif van 20 december 2014 tot en met 19 april 2015. Gedurende het seizoen zijn de skiliften van 9 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags geopend.

Samoëns, Le Grand Massif

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com