Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

British Airways London FestivalIn Londen zijn deze zomer weer een aantal geweldige festivals te bezoeken. Door het gevarieerde aanbod is er voor ieder wat wils. Onlangs nog kwam Londen naar voren als de populairste reisbestemming van 2015 in de MasterCard Global Destinations City Index. En met zo veel festiviteiten voor muziekliefhebbers en foodies is het de perfecte stad om te bezoeken. En om even lekker te lachen kunt je ook terecht bij een van de vele comedy festivals. Het festivalseizoen is weer begonnen!

Op ba.com staan nog veel meer tips voor een onvergetelijke stedentrip. British Airways’ Commercial Manager Benelux Katinka Van Ekeren: “Londen vormt de perfecte basis voor een vakantie waarbij de culturele highlights van de stad kunnen worden gecombineerd met een bezoek aan een waanzinnig festival dat je nog lang zal bijblijven.”

Een bezoek aan een festival in Londen kun je gemakkelijk regelen met British Airways. British Airways vliegt dagelijks tot wel 19 x vanaf Amsterdam naar de belangrijkste Londense luchthavens: London Heathrow, Gatwick en City Airport. Daarnaast wordt ook 5 x per dag vanaf Rotterdam The Hague Airport naar London City Airport gevlogen. Laat onderstaande festivals niet aan je voorbij gaan!


New Look Wireless Festival

Waar: Finsbury Park, Londen

What’s on: Verlies jezelf drie dagen lang in het feestgedruis van het grootste festival van de Engelse hoofdstad. Hier treden de grootste pop-acts ter wereld op voor een publiek van duizenden mensen. Dit jaar zijn niemand minder dan Drake, Avicii, Nicki Minaj en David Guetta hoofdacts die Finsbury Park op haar grondvesten doen schudden. Een weekend passe-partout kost £209.50. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 3 – 5 juli 2015


Jamie Oliver and Alex James Present The Big Festival

Waar: Kingham, The Cotswolds

What’s on: TV chef Jamie Oliver en Blur guitarist Alex James zorgen samen voor een bijzonder festival met een mix van muziek en eten. Groove Armada en Dizzee zijn de topacts van dit jaar, vergezeld door beroemde chefs zoals French whiz, Raymond Blanc en Masterchef’s Monica Galetti die heerlijke maaltijden bereiden en kookworkshops geven. Je kan ook een bezoekje brengen aan een kaasmarkt, lifestyle markt en een kermis. Tickets vanaf £47,25. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 28 – 30 augustus 2015


Bristol International Balloon Fiesta

Waar: Bristol, Gloucestershire

What’s on: Met jaarlijks een half miljoen bezoekers is het Hot Air Balloon fiesta een waar openluchtfeestje. Er valt veel te zien wanneer je omhoog kijkt, maar ook op het terrein waar tientallen locale muziekanten een feestje bouwen. Toegang is gratis. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 6 – 9 augustus 2015


London Wonderground

Waar: Southbank Centre, Londen

What’s on: Het evenement naast de Thames wordt beschreven als een ‘speeltuin voor jong en oud’ met een circus, cabaret en familie entertainment – waaronder een aantal uitvoeringen van de bekende stand-up comedian Al Murray The pub Landlord. Ook is er een spectaculaire show te zien van de bekende stuntman en Guinnes World Record houder ‘The Space Cowboy'. Durfals kunnen terecht in de 60 meter hoge attractie Star Flyer met een geweldig uitzicht over Londen. Tickets vanaf £15pp per show. Klik hier voor meer info.

Wanneer: tot en met 27 september 2015


Meatopia

Waar: Tobacco Dock, oost Londen

What’s on: Dit is geen festival voor vegetariërs. Het is een mix van eten, live muziek, flame-grills en drank. De beste restaurants van Londen komen hier samen om hun lekkerste BBQ gerechten te bereiden. Bij binnenkomst kun je muntjes kopen om gerechten te kopen, zoals pulled pork buns en spatch-cocked chicken. Tickets vanaf £31,80. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 19 - 20 september 2015


Great British Beer Festival

Waar: Olympia, Londen

What’s on: What’s on: Dit is hét evenement voor bierliefhebbers. Je kunt hier bier proeven van 350 verschillende Britse bierbrouwerijen. Daarnaast kun je er terecht voor lekker eten, entertainment, relaxte zitplekken en traditionele Britse pub-games. Tickets vanaf £10 p.p. per show. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 11 - 15 augustus 2015


Goodwood Festival of Speed

Waar: Goodwood Racecourse, West Sussex

What’s on: Beleef de wereld van snelheid, supercars, motoren en rokende banden. Dit jaarlijkse spektakel trekt zo’n 150,000 motorfanaten. Tickets vanaf £30 voor volwassenen. Kinderen onder 13 mogen gratis naar binnen. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 25 – 28 juni 2015


The Winchester Wine Festival

Waar: Winchester, Hampshire

What’s on: Combineer een trip naar de historische stad Winchester met een bezoek aan dit wijnfestival. Het event word georganiseerd door BBC TV wijnexperts Susie Barrie en Peter Richards en chateaus van over de hele wereld zullen de revue, en je wijnglas, passeren. Wijnliefhebbers kunnen in het vliegtuig vast beginnen met een proeverij dankzij de award winnende wijnselectie van British Airways. Tickets vanaf £25. Klik hier voor meer info.

Wanneer: 27 – 29 november 2015


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com