Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

haloween new yorkVAN POMPOENEN VERSIEREN TOT SPOOKHUIZEN. De maand oktober staat in the Big Apple in het teken van Halloween. Alle vijf de wijken bieden de hele maand verschillende feestelijke evenementen en activiteiten aan voor alle leeftijden. NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City, geeft je dé tips voor de leukste en meest griezelige activiteiten, van indrukwekkende spookhuizen tot feestelijke shows en parades.

 

 “Van pompoenen decoreren en spannende spookverhalen tot griezelige doolhoven en spookhuizen, alle vijf de wijken hebben hun eigen speciale activiteiten om Halloween te vieren in New York City, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. Het hoogtepunt van alle events is de 42e jaarlijkse Village Halloween Parade op 31 oktober. Bezoekers kunnen duizenden New Yorkers bewonderen in de meest griezelige kostuums tijdens een optocht met honderden poppen, 53 bands en spectaculaire dansers en artiesten in de straten van Greenwich Village. Op 25 oktober is er ook een Halloween parade in Central Park.

Reisdoelverkenner en reisgids New York . . .

Griezelen met het hele gezin
De hele maand oktober zijn er verschillende evenementen en activiteiten voor alle leeftijden. Zo kun je met het hele gezin naar The Bronx Zoo, Queens Zoo of Staten Island Zoo die in het teken staan van Halloween en waar kinderen zich kunnen verkleden en kunnen genieten van musical optredens, spannende verhalen, knutseltafels en het ouderwetse trick-or-treating. In Brooklyn vindt op 24 oktober het Brooklyn Bridge Park Harvest Festival plaats, waar kinderen geschminkt kunnen worden, maskers kunnen maken en pompoenen kunnen plukken. Het American Museum of Natural History viert op 31 oktober de jaarlijkse Halloween Celebration, waar live musical optredens, magische shows en circus acts worden georganiseerd. In het Queens Country Farm Museum kunnen kinderen samen met hun ouders proberen een uitweg te vinden in een van de spectaculaire maïs doolhoven en tijdens het betoverende Enchanted Wave Hill Weekend in de Bronx kunnen kinderen verkleed komen luisteren naar spannende sprookjesverhalen en muziek. Voor de wat oudere kinderen is de hele oktober maand de huiveringwekkende Sleepy Hollow the Musical te zien.

Angstaanjagende tours
Voor de echte dare devils is er de Haunted Brooklyn Heights tour op 21 oktober waarbij je samen met de eigenaar van Boroughs of the Dead langs alle huiveringwekkende plaatsen in Brooklyn loopt en de bijbehorende legendes te horen krijgt. Op 24 oktober kun je in Manhatten alles te weten komen over de spookachtige geschiedenis van de High Line tijdens Haunted Highline Halloween. Laat je angst thuis, breng je Halloween lantaarn mee en kom op 23 en 24 oktober naar het Fort Totten park in Queens voor de spannende Haunted Lantern Tour in het spookachtige militaire fort.

Over NYC & Company
NYC & Company is het officiële marketing- en toerismebureau voor de stad New York, opgericht om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com