Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nationaal Park De Alde Feanen (De Oude Venen) is een nationaal park in de Nederlandse provincie Friesland, gelegen rondom het dorp Eernewoude. De Alde Feanen is aangewezen als Natura 2000 gebied.


De Alde Feanen ligt op het grondgebied van de gemeenten Boornsterhem, Smallingerland en Tietjerksteradeel. Het is ongeveer 23 km² groot. Onderdeel van het nationaal park vormt het watergebied Princenhof (of Princehof). De Alde Feanen vormen een veelzijdig laagveenmoeras met meren, veenplassen, petgaten, trilvenen, rietlanden, dotterbloemhooilanden en moerasbossen. In het gebied komen meer dan 450 soorten planten en meer dan honderd vogelsoorten voor.

Het gebied is sinds 1934 in beheer bij de stichting It Fryske Gea. Na een oprichtingsperiode van vier jaar werd De Alde Feanen op 26 april 2006 door minister Veerman van Natuur officieel ingesteld als twintigste en laatste nationaal park van Nederland.

Het bezoekerscentrum De Wiidpleats bevindt zich (samen met het Fries Landbouwmuseum) aan de Kooidyk 8 te Eernewoude.

In de Alde Feanen staan verschillende monumentale windmolens, waaronder De Ikkers, een uit de achttiende eeuw daterende spinnenkopmolen. Ten westen van Eernewoude staat de Princehofmolen.

Binnen het gebied is ook ooievaarsbuitenstation It Eibertshiem gevestigd.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com