Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bangalore naar Panajim. De afstand is 590.636 km.  Goa is een deelstaat van India, gelegen aan de westkust van het Indische Subcontinent. Goa is de kleinste Indiase staat qua oppervlakte en heeft 1.347.668 inwoners (2001). De hoofdstad is Panaji.

Goa was eeuwenlang, van 1510 tot 1961 een kolonie van Portugal (net als de unieterritoria Daman en Diu en Dadra en Nagar Haveli) en de hoofdstad van het Portugese koloniale imperium in het Verre Oosten.

In Goa worden veel talen gesproken, waarvan de belangrijkste zijn: het door de Konkani gesproken Konkani (de officiële taal van Goa), Marathi, Hindi en Engels. Ook wordt er door een kleine minderheid nog Portugees gesproken.

Een meerderheid van 65,8% is hindoe. De invloed van de Portugezen is echter nog goed te merken aan het relatief hoge percentage christenen (26,7%), in hoofdzaak katholieken. Er staan in de dorpen vaak katholieke kerken en hun architectuur doet sterk aan Portugese kerken denken. Daarnaast staan er ook veel kleurrijke hindoetempels.

>Website: www.goatourism.gov.in
Hotels in Goa

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com