Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

turkije brugEen lange historie en indrukwekkende natuur maken Turkije rijk aan bezienswaardigheden. Het is dan ook niet voor niets dat Turkije met maar liefst 15 noteringen op de UNESCO WereldErfgoedlijst staat. En dan hebben we het nog niet eens over alle plaatsen op de ‘wachtlijst’. De lange historie van Istanbul als hoofdstad van het Romeinse-, Byzantijnse- en Ottomaanse Rijk heeft een grote, culturele rijkdom achtergelaten. Een paar hoogtepunten in het oude stadsdeel zijn de Aya Sofia, het Topkapi Paleis, de Grote Bazaar en de Blauwe Moskee. Dit maakt Turkije tot een geweldig land voor rondreizen en bijzondere excursies. Wie er op vakantie gaat zonder een bezoek aan één van deze highlights, doet zichzelf tekort! Deze kaart laat zien wat u onderweg zoal kunt tegenkomen aan historische bruggen en aquaducten.   www.welkominturkije.nl

Valens Aquaduct in Istanbul.
In de 4e eeuw na Christus liet keizer Valens dit aquaduct bouwen als deel van een systeem waarin het paleis, en de fonteinen in de stad werden voorzien van water. Het water kwam vanuit de buurt van Belgrado bos en de bergen 200 km verderop en mondde uit in de sulthanamet wijk.
Het aquaduct voorzag de stad tot aan de 19e eeuw van water. Tegen die tijd waren de kanalen al vervangen door lemen of metalen buizen. De lengte in de stad was ooit 1.000 meter maar er is nu ongeveer 625 meter over.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com