Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Frankrijk aanwezig tijdens de ANWB Kampeerdagen op standnummer 61. Voor de 13e keer vinden op 21 en 22 april de ANWB Kampeerdagen plaats in Ouderkerk aan de Amstel.

Tijdens deze dagen kunnen kampeerders zich laten inspireren en informeren over nieuwe vakantiebestemmingen en kampeeruitrustingen.
Frankrijk, het kampeerland bij uitstek voor Nederlanders, mag daar natuurlijk niet ontbreken. Het aanbod aan campings is er zeer uitgebreid en divers. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een kleine boerderijcamping of verblijft u liever op een luxe 5 sterrencamping? Een camping aan zee of aan de oevers van een rivier? Wat te denken van een camping gelegen in de Pyreneeën of in de Vogezen?

Creatieve kinderanimatie in de Frankrijk tent

 
Terwijl u op uw gemak uw informatie over Frankrijk verzamelt, worden uw kinderen geschminkt door Rosa en Annemieke: voor u het weet loopt u naast een kleine tijger!
Zij kunnen ook toveren met ballonnen en vouwen de leukste dieren om mee naar huis te nemen!

De volgende Franse regio’s en departementen zijn aanwezig om u te informeren:

LIMOUSIN
Wilt u iets anders dan de platgetreden paden, bent u op zoek naar een verrassende bestemming? Ontdek dan de verborgen schatten in de Limousin. De regio ligt in het hart van Frankrijk, tussen Parijs en Toulouse. Kenmerkend is de prachtige natuur en er zijn volop mogelijkheden voor een kwalitatief verblijf.
Na 800 kilometer bereikt u de regio via de A20 (gratis vanaf Parijs zuid) en ontdekt u:
- Limoges, een stad vol van kunst en geschiedenis,
- Aubusson het centrum van de wandtapijt industrie,
- Brive - Dordognedal,
- Tulle- hart van Corrèze,
- Vallé de la Creuse - Crozant en de impressionisten,
- Het Regionaal Natuurpark Perigord-Limousin,
- Het Regionaal Natuurpark Millevaches – Meer van Vassivière.
Website: www.tourismelimousin.com/nl
Twitter: http://twitter.com/#!Limousin_NL
Facebook: http://www.facebook.com/TourismeLimousin.NL
Hyves: http://toerismelimousin.hyves.nl

LORRAINE / Camping Qualité
De Franse regio Lorraine, op zo’n 5 uur rijden van Utrecht, is een ideale bestemming voor een korte vakantie. De uitgestrekte bossen van de Vogezen, 26 kwaliteitscampings met het label “Camping Qualité” en interessante steden als Metz, Nancy en Verdun zijn enkele facetten van een veelzijdige bestemming.
Win een verblijf in Frankrijk!
De regio Lorraine verloot onder de bezoekers 4 verblijven in een huisje of mobile home op een camping voor 2 of 4 personen! Zo kunt u met zijn tweetjes of met het gezin een weekendje weg naar een van de prachtige campings in de Lorraine.
Website: www.toerisme-lorraine.nl
Website: www.camping-lorraine.com


HOGE VOGEZEN
Wat zijn de bergen toch mooi!
Bossen, meren, valleien en ijskraters, in de Hoge Vogezen is het natuur wat de klok slaat. Een prachtige compositie van groen en blauw. In deze natuurlijke omgeving vindt u vele campings in de bergdorpjes en het merendal.
Website: www.hautes-vosges.net

MAAS/VERDUN
Verdun, gelegen in Lotharingen, in het hartje van het departement Meuse, neemt een bijzondere plaats in, in het internationale collectieve geheugen. In de Cité Héroïque, het symbool van de Franse weerstand, vond de allergrootste veldslag plaats van de 20ste eeuw: de slag om Verdun, uniek vanwege zijn omvang en weerklank. In 1916 was Verdun het “Hart van Frankrijk” en de “Hel” voor de “Poilus”, maar vandaag de dag is het een toeristische trekpleister doordrongen van geschiedenis en herinneringen. Rond Verdun strekken zich natuurgebieden uit: de grote domaniale wouden, de watervlakten of de oevers van de Maas bezaaid met mirabellenbomen of wijnstokken. Hier geniet men van de pure natuur en zijn vele activiteiten mogelijk.
Website: www.toerisme-maas.com

VOGEZEN
Heerlijk Ontspannen… in de Vogezen
De Vogezen… bosrijke bergen met dennenbomen afgewisseld door hooggelegen meren. De Vogezen…  bij uitstek het gebied om te wandelen, mountainbiken of fietsen, skiën of andere buitenactiviteiten. Grote oppervlakten afgewisseld door heuvels en dalen met ontelbare bronnen waarbij je een gevoel van welzijn en gezondheid krijgt. Geniet van culinaire ervaringen en ontdekkingen. Verblijf in één van de hotels, chalets of B&B, waar u gastvrij wordt ontvangen, of op één van de campings indien u graag midden in de natuur wil verblijven.
Op slechts een paar uur rijden van Nederland bent u in een totaal andere omgeving met veel mogelijkheden.
Website: www.tourismevosges.fr

MIDI-PYRÉNÉES
Op naar de mooiste plekjes van de Midi-Pyrénées!
Ontdek de 25 meest bijzondere en kenmerkende plekken van de regio, waaronder natuurlijke landschappen, kunstenaarsdorpjes en grote kleurrijke steden in het zuiden.
Wat dacht u van steden als Toulouse, Lourdes en Albi, dorpjes als Conques of Rocamadour, historische plaatsen zoals het kasteel van Montségur, het natuurpark Cirque de Gavarnie of belangrijke bouwwerken zoals het viaduct van Millau.
Midi-Pyrénées is een natuurrijke regio en is daarom de ideale plek voor een campingvakantie. Heerlijk tot rust komen aan de rand van het water, met je voeten in het gras van de rust om je heen genieten en deelnemen aan leuke activiteiten voor alle leeftijden. Kom eens kamperen in de groene Pyreneeën, in de schaduw van de kliffen van de vallei van de Dordogne of in de Gorges du Tarn.
Website: www.toerisme-midi-pyrenees.nl

Campings in de Midi-Pyrénées
Hoe kiest u de juiste camping?
In deze regio zijn de campings ingedeeld in 5 categorieën:
Campings voor een actieve en avontuurlijke vakantie waarbij u er heerlijk op uit kunt trekken.
Campings in een natuurrijke omgeving die u op uw gemak kunt verkennen.
Campings van waaruit u de culturele schatten uit de omgeving kunt ontdekken en waar u de Franse «Art de vivre » beleeft.
Campings voor een vakantie waarbij weldaad, rust, comfort en ruimte centraal staan.
Campings waar een warme ontvangst en de sfeer die zo typisch is voor het Zuid-Westen van Frankrijk voor een onvergetelijke vakantie zorgen voor het hele gezin.
Website: www.toerisme-midi-pyrenees.nl

NORMANDIE
Met haar 500 km kust, groene achterland en typisch franse dorpjes blijft Normandië één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders.
Culturele hoogstandjes als Mont St. Michel en de kathedraal van Rouen, natuurlijke parels als de krijtrosten van Etretat of de tuinen van Monet, en historische plaatsen als de D-daystranden en het kasteel van Willem de Veroveraar zijn maar enkele  van de vele bezienswaardigheden die deze streek rijk is. Voeg hierbij de markten gevuld met kazen, Calvados en Cider en havens vol mosselen, garnalen en oesters en u snapt waarom Normandië ieder jaar weer het hart van vele toeristen weet te veroveren…
Normandië, het goede leven is dichterbij dan u denkt!
Website: www.normandy-tourism.org

In de Frankrijk tent kunt u tevens brochures verkrijgen over:

ARDECHE
Meer dan een trend, een levenswijze!
Ardèche is bekend vanwege haar prachtige landschappen, zoals de Gorges de l'Ardèche of de bronnen van de Loire op de Mont-Gerbier-de-Jonc. De regio is de ideale plek voor vakantieplezier met het gezin op een camping, of het nu een kleine camping is of een grote vijf sterren camping club.
De groene Ardèche met de valleien van de Doux of Eyrieux, het massief van Tarnague, het hart van het Regionale Natuurpark van de Monts d'Ardèche of Ardèche Cevennen, overal lopen kleine wegen die leiden naar onze Franse karakteristieke dorpen in de buurt van olijfbomen- en lavendelvelden, of van wijngaarden en kastanjebossen.
De schoonheid van de natuur maakt een onvergetelijke indruk. U kunt wandelen of fietsen, alleen of met het gezin. Of lekker zwemmen in het heldere water van de rivieren.
Uw inkopen doet u op de gezellige markten, waar ze de lokale lekkernijen verkopen: fruit, kazen, kastanjes en natuurlijk ook wijnen, want dat is ook de Ardèche.
Website: www.ardeche-guide.com

AUVERGNE
Een veelbelovende nieuwe wereld
Als u ergens verrast wordt is het wel in de Auvergne. De Auvergne vulkanen zijn nog redelijk jong en stralen vitaliteit en grootsheid uit. U vindt er een unieke biodiversiteit en het regenwater wordt gefilterd in zuiver mineraalwater. Een gebied om trots en zuinig op te zijn. De twee regionale natuurreservaten in de Auvergne hebben dan ook als doel het beschermen van de natuur enerzijds en het op een verantwoorde manier laten ontdekken aan bezoekers anderzijds. De ontdekking van een nieuwe wereld begint hier.
Website: www.auvergne-toerisme.nl

LES CASTELS
39 4- en 5-sterren domeinen in de vrije natuur in Frankrijk!
Ontvlucht de drukte en kom naar een van de Castels en geniet in alle comfort van de buitenlucht.
Onze prioriteit: uitmuntendheid! Ruime staplaatsen, luxe accommodaties, een gevarieerd serviceaanbod en kwaliteitsprestaties: dat zijn onze prioriteiten voor uw vakantie met een milieubewuste aanpak. Van de kleinste, rustige, groene, supercharmante camping tot de campingclub met talloze activiteiten voor iedereen, voor liefhebbers van paardrijden, fietsen, wandeltochten, vissen of 'farniente' aan de rand van het zwembad - er is altijd een Castel die bij u past.
Fan van natuurkamperen in een tent of caravan, op zoek naar het comfort van een stacaravan, een chalet of een gite, of naar bijzondere ervaringen in een huifkar, een boomhut of hut op het water, er is altijd iets voor u bij!
Website: http://www.camping-castels.nl

PORNICHET
Pornichet ligt ten zuiden van Bretagne, aan de Atlantische kust op 45 minuten rijden van Nantes. Deze stad van meer dan 10.000 inwoners is een droombestemming voor een vakantie met uw partner, gezin of vrienden. Drie zandstranden, twee haventjes, veel aanbieders van watersportactiviteiten, beach clubs, een casino, een centrum voor thalassotherapie, activiteiten die het hele jaar door georganiseerd worden, vele kilometers aan paden om te wandelen of fietsen.. In Pornichet is genoeg te beleven!
U vindt er bovendien altijd de accommodatie die bij u past, dankzij de ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Hotels, vakantieparken, campings, vakantiehuisjes ... in de stad, direct aan het water of op het platteland, u bent er van harte welkom.
Website: www.pornichet.fr

Datum en Locatie
De ANWB Kampeerdagen vinden plaats op zaterdag 21 april en zondag 22 april 2012, van 10:00 tot 17:00 uur.
Locatie: Frankijk Tent - Standnummer61. Recreatiegebied Ouderkerkerplas
Via de A2, Afrit 1, Ouderkerk a/d Amstel.
Vervolgens borden Ouderkerkerplas volgen.

Entree
De toegang tot de ANWB Kampeerdagen is gratis bij voorinschrijving via de website, aan de kassa
€ 2,50 p.p. (€ 4,- voor niet-leden), kinderen t/m 14 jaar gratis.
Parkeren: voorverkoop via registratie € 5,- Op locatie € 6,-

Openbaar vervoer
Vanaf NS station Amsterdam Bijlmer/Arena rijden tijdens het evenement op 21 en 22 april gratis
pendelbussen naar het evenement. De eerste pendelbus vertrekt op zaterdag om 8.00 uur en op
zondag om 9.00 uur richting het evenemententerrein en de laatste pendelbus vertrekt om 18.00
uur vanaf het evenemententerrein richting station.


Voor meer informatie:
http://www.anwb.nl/kamperen/kampeerdagen,/ANWB-Kampeerdagen.html


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com