Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Lissabon (Lisboa in het Portugees) is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo'n 2.900.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het Iberisch Schiereiland op de rechteroever van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan, in de streek Estremadura. Lissabon is de meest westelijke grote stad en hoofdstad van continentaal Europa.

Bezienswaardigheden in Lissabon
In Santa Maria de Belém bevinden zich het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém, beide Werelderfgoed. In het klooster ligt o.a. de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven.

Baixa Pombalina, de "benedenstad", is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Rossio, al eeuwen het belangrijkste plein van de stad. Bijna aan het hoofdplein Rossio vast ligt Praça dos Restauradores. Aan het aan de Taag gelegen grote plein Praça do Comércio bevond zich, totdat Portugal in 1910 een republiek werd, de koninklijke residentie.

In de wijk Bairro Alto, ten westen van de Baixa, zijn vele restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. De ongeveer dertig meter hoger gelegen wijk, is vanuit het centrum bereikbaar met de Elevador de Santa Justa. Deze lift is door een leerling van Gustave Eiffel ontworpen in de neogotische stijl van rond 1900.

Ten oosten van het centrum ligt Alfama, een oude volkswijk. Met zijn vele steile straatjes, trappen en steegjes is het een belangrijke bezienswaardigheid. Dwars door de wijk kronkelt Tramlijn 28, waarop zeer oud trammaterieel rijdt. Deze tramlijn wordt veel door toeristen gebruikt, maar is ook nog steeds belangrijk voor de ontsluiting van de wijk. De bekendste en oudste kerk van de stad, de Kathedraal van Lissabon, is hier ook.

Een paar kilometer ten oosten van het centrum ligt het "nieuwe centrum" op het expoterrein: het Parque das Nações bekend van Expo '98. Hier zijn onder meer het Oceanário de Lisboa een aquarium, het Vasco da Gama-winkelcentrum, de Torre Vasco da Gama, een kabelbaan en het treinstation Gare do Oriente te vinden.

De stad heeft ook twee bezienswaardige bruggen. De Ponte 25 de Abril, vernoemd naar de Anjerrevolutie uit 1974, verbindt Lissabon met de Outra Banda, de zuidoever van de Taag. Het ontwerp is geënt op dat van de San Francisco–Oakland Bay Bridge in San Francisco. Daarnaast is er de nieuwe brug over de Taag: de 17 kilometer lange Vasco da Gama-brug.

Mooie vakantiehuizen langs de kust - in de buurt van Lissabon

Villa Lourinha Lissabon Costa PrataVilla Lourinhã Lissabon, Costa de Prata 6 personen
Stijlvol ingerichte nieuwbouw villa met privé zwembad, uitzicht op zee en op wandelafstand van het strand en van het dorp Atalaia met alle voorzieningen.
De villa is verdeeld over drie verdiepingen. Op de begane grond vindt u de ruime woonkamer met eethoek en zitkamer met flat screen tv en dvd home systeem. Er is een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser, oven, magnetron en keramische kookplaat. Er is een apart toilet in de hal.
De slaapkamers liggen op de eerste verdieping. Eén slaapkamer heeft een dubbelbed met aansluitende badkamer met douche(+haardroger) en toilet. De tweede slaapkamer heeft ook een dubbel bed en de derde heeft twee enkele bedden. De tweede badkamer op deze verdieping is ingericht met douche(+haardroger), bidet en toilet.
In de kelder is een derde badkamer met douche, een ruime wasplaats (wasmachine, droogtrommel, strijkijzer), bergplaats en een recreatieruimte met een extra slaapbank voor 2 personen.
De villa beschikt over een dubbel terras met tuinmeubilair, ligstoelen, tuinsalon en privé zwembad.
Er is gratis draadloos internet en satelliet TV.
Villa Lourinhã Lissabon, Costa de Prata 6 personen

Villa Caldas  Rainha Lissabon Costa de Prata Villa Caldas da Rainha Lissabon, Costa de Prata 6 personen
Schitterende design villa met panoramisch uitzicht over het Portugese platteland.
Deze ruime woning biedt een hoog niveau van comfort, waaronder een prive zwembad, een grote tuin, diverse balkons en de meest volledige inrichting, zowel binnen als buiten. De zwembadverlichting zorgt 's avonds en 's nachts voor een schitterend kleurenspel. Vier tot zes mensen zullen hier zeer comfortabel verblijven, dankzij de twee slaapkamers (waarvan één met kingsize slaapbank), en twee verzorgde badkamers.
De ligging van de villa is heel interessant: minder dan 10 kilometer van de zandstranden van de Atlantische kust of de Obido lagune en op ongeveer 1 uur rijden van Lissabon. Breng een fijne dag door in de Portugese hoofdstad, of ontdek en proef de sfeer van de lokale steden en voel je als een echte Portuguees! Het stadje Caldas da Rainha biedt verschillende restaurants, een authentieke markt en een interessante architectuur. Of voor hen die van kleine dorpjes houden: op 5 km afstand is er Foz do Arelho, een voormalig vissersdorp dat nu nogal toeristisch is maar waar mooie stranden en goede goede restaurants zijn te vinden!
Villa Caldas da Rainha Lissabon, Costa de Prata 6 personen

Vakantiehuis cela Alcobaca Lissabon Costa de PrataVakantiehuis Cela (Alcobaça) Lissabon, Costa de Prata 4 personen
Kom genieten van een welverdiende vakantie in deze moderne villa met privézwembad in Cela, aan de Portugese Zilverkust.
Dit prachtige design vakantiehuis is gebouwd in een opvallende architectonische stijl waarbij een deel van het huis in de lucht lijkt te zweven. De inrichting is comfortabel met aardetinten als accentkleuren. De diverse houtelementen aan de buitenkant van de woning geven het huis een rustieke uitstraling. Vanuit de woon/eetkamer loop je via de schuifdeuren het (teak)houten terras op waar je heerlijk kunt genieten van de rust op de ligbedden. Door de ligging op een heuvel heeft dit vakantiehuis een prachtig weids uitzicht met in de verte zeezicht. Verkoeling vind je in het zwembad, dat wanneer de temperatuur daalt ook verwarmd kan worden. Je kunt in de buitenlucht bij de vaste barbecue dineren.
Op 5 tot 10 autominuten vind je de prachtige stranden van Nazaré en São Martinho do Porto. Het centrum van São Martinho do Porto kent vele visrestaurantjes. Alcobaça met haar klooster bevindt zich op 6 km. Voor wie een dagtocht wil ondernemen zijn het middeleeuwse Óbidos (30min) en de bedevaartplaats Fatima (45min) aan te bevelen. De hoofdstad Lissabon ligt op circa 1 uur afstand.
Vakantiehuis Cela (Alcobaça) Lissabon, Costa de Prata 4 personen

Vakantiehuis Rio Maior LissabonVakantiehuis Rio Maior Lissabon 8 personen
Vrijstaand landhuis met privé zwembad dichtbij het Natuurpark Serras D’Aire e Candeeiros. Het is gelegen in de regio Lissabon, op ca. 2km van Rio Maior. Dit ruime vakantiehuis is karaktistiek ingericht in Moorse stijl en gedecoreerd met Arabische accenten. Het vakantiehuis is dan ook een sfeervol verblijf voor families of vrienden. Vanaf het terras kijkt men uit over de privé tuin en het zwembad. Het vakantiehuis is gelegen in een vallei, op een terrein van 18 hectare waar tevens andere huizen liggen en welke ieder over hun eigen buitenruimte beschikken. Behalve het uitzicht is ook de omgeving de moeite waard met de stad Óbidos (ca. 25km) en Lissabon (ca. 80km).
Vakantiehuis Rio Maior Lissabon 8 personen

Cottage Lagoa de Albufeira Sesimbra LissabonCottage Lagoa de Albufeira (Sesimbra) Lissabon, Costa de Lisboa 5 personen
Vivenda Cesarina is rustig gelegen in een klein eucalyptus bos, ca. 1km. van de lagune 'Lagoa de Albufeira' en het strand. Het huis is eenvoudig gemeubileerd maar erg comfortabel, en biedt voldoende ruimte voor 4+1 personen. Een schaduwrijk terras (ochtend zon) voor het huis en een weelderige tuin met barbecue, nodigen u uit om de hele dag, maar ook tijdens de warme zomernachten, buiten te blijven zitten. Het prachtige vissersplaatsje Sesimbra ligt in de omgeving (10km.), evenals het kilometer-lange strand 'Meco' dat nooit overvol is, zelfs niet in het hoogseizoen. En natuurlijk niet te vergeten Lissabon (37km.), beslist één van de meest fascinerende steden in Europa.
Cottage Lagoa de Albufeira (Sesimbra) Lissabon, Costa de Lisboa 5 personen

Vakantiehuizen in de buurt van Lissabon


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie