Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tunnel de la TraversetteRistolas kan begin- of eindpunt zijn van een pittige bergwandeling in de Queyras. Vanuit Ristolas kunt u wandelen naar de "tunnel de la Traversette" die op 2900 meter googte ligt. Het kan ook zijn dat u vertrokken bent aan de italiaanse kant met de uiteindelijke bestemming refuge Viso of Ristolas.

De tunnel de la Traversette of Pertuis du Viso (in het italiaans: Buco di Viso, Përtus dël Viso en piémontais)is een tunnel op de grens Italie - Frankrijk. Hij is gemaakt tussen 1479 en 1480. Hij wordt beschouwd als de eerste tunnel in de Alpen.

De tunnel ligt onder de Col de la Traversette op een hoogte van circa 2900 meter. Het initiatief voor het maken van de tunnel lag bij  Ludovico II, markies van Saluzzo. Hij wilde de Provence en de Dauphine verbinden met zijn markizaat.  Belangrijk daarbij: een onafhankelijke route voor het vervoer van ZOUT - vooral uit de etang van Berre. De aanleg had de zege van de franse Koning Louis XI, de markies van Montferrat en de heer van de Provence. Het vervoer van goederen ging in het algemeen met hulp van muilerzels.

De route via deze tunnel verkorte de route tussen Grenoble en Saluzzo en zorgde ervoor dat de markies van Saluzzo onafhankelijk werd van de herog van Savoie die de col col du Mont-Cenis controleerde,- uiteraard tot zijn eigen voordeel. De tunnel is in 1907 opgeknapt en weer geopend.  Fotos van de omgeving op de afdaling vanaf de tunnel de la Traversette.refuge viso

Refuge Viso

In het hart van de Queyras ligt de refuge Viso - aan de voet van de indrukwekkende berg Mont Viso. De refuge ligt op een hoogte van 2465 meter en heeft een prachtig uitzicht over de berkspitsen rond Mont Viso en de daen van de Queyras. De refuge is in 2002 gerenoveerd en biedt aangename accommodatie in een prettige sfeer. Fotos van de omgeving van de refuge Viso

Afdaling van de tunnel de la Traversette naar de refuge:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

De omgeving van de refuge Viso:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

http://www.ristolas-viso.com

Refuge Viso: http://refugeduviso.ffcam.fr/

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com