Wereldwijd hebben reizigers steeds meer belangstelling voor eten dat lokaal wordt geproduceerd. Dat komen uit eigen tuin, de boeren uit de omgeving of de vissers opzee of de rivier.

De laatste tijd hebben reizigers steeds meer belanstelling gekregen over de herkomst van het voedsel. Ze willen steeds meer weten wat het verhaal achter de eetbare producten is en hoe het wordt verbouwd. Veel bedrijven uit de hospitality industrie zien dat als een van de belangrijkste trends voor 2017 en veel hotelketens en resorts kunnen deze trend dan ook niet negeren.

Hilton Hotels signaleren nu dat gasten graag "loaal" willen eten en Hilton experimenteert nu met het “Herb N’ Kitchen” concept waarbij de gerechten "lokale namen" hebben en de grondstoffen lokaal zijn ingekocht.

Ook in het restaurant van gigant Google worden in het resaturant van het hoofdkantoor in Silicon Valley alleen maar producten aangeboden die uit de regio komen.Bij inkoop wordt erop gelet dat het eten geen artificiele toevoegingen heeft, geen pesticiden en steroiden. Visserijproducten worden lokaal gekocht en alleen bij de kleinere onafhankelijke vissers.

Veel hotels en resorts zien zonder twijfel een toegenomen bewustzijn van de herkomst van wat we eten.  Er ontstaan steeds meer "Edible Hotels - Resorts" letterlijk vertaald wil dat zeggen dat ze eetbare producten hebben uit de eigen tuin en/of de directe omgeving. Soms zie je dan eigen wijngaarden, olijfbomen, fruitbomen, groentetuinen en kruidentuinen. Allemaal bedoeld om te laten zien dat je een duurzame en heerlijke ervaringen voor hotelgasten creëert. 

Een mooi kleinschalig voorbeeld is de Gîte Les Bouchets. GERALDINE & MICHEL ontvangen u in een gerestaureerd authentiek Beaugois gasthuis daterend van de 17e eeuw. Het ligt aan het eind van een landweg - middenin het platteland. Het is een charmant en typisch "Maisons Angevines" - mooi bewaard en opgeknapt met gemetselde grote stenen muren.

De Gîte Les Bouchets  heeft de mogelijkheid voor Table d’Hôtes - dat wil zeggen dat u samen met andere gasten of met de eigenaars deelneemt aan het diner in de avond. Dat is geen straf, want Michel Bouchets had enige jaren geleden een restaurant in Angers - MET een Michelin ster. Hij kan de sterren van de hemel koken en haalt daarbij veel groenten en fruit uit de eigen, grote tuin en de andere producten uit de directe regio. La Maison d’Hôtes en le Gîte Les Bouchets in Vieil Baugé.


kittitian hill fruitsEen ander fraai voorbeeld van een "Edible golf-resort is "Kittitian Hills in St Kitts. Rond de fairways van de golfbaan worden groenten en fuit verbouwd en zijn er kwekerijen . Geiten worden gebruikt om op de golfbaan te grazen om het gras kort te houden.. Het resort werkt met lokale producenten en doet inkopen op de lokale markten. Dat is heel goed voor de lokale werkgelegenheid. Op die manier ontstaat een duurzame relatie tussen de toeristen (golfspelers) en de lokale bevolking.

http://www.kittitianhill.com/

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com