Er wordt weinig over getwijfeld dat content marketing steeds meer visueel wordt. Berichten op sociale media die een visueel element bevatten – zoals een afbeelding/een infographic/video of zelfs een GIF animatie hebben meer betrokkenheid van de bezoekers.

In het verleden was video al belangrijk, moet het ligt in de lijn van de verwachtingen dat de populariteit van video zal blijven stijgen in 2017.

Om de populariteit van video-inhoud te illustreren zijn hier enkele interessante feiten:

* YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers en dat is bijna een derde van de hele  internetpopulatie.
* Er zijn schattingen dat in 2019 ongeveer de helft van het totale internetverkeervideo-content gerelateerd is.
* Gebruikers mobiele devices besteden meer dan 40 minuten aan het bekijken van video's.

Dit alles toont aan dat video op internet  in 2017 een van de grootste trends is en dat alle bedrijven –  zowel kleine als grote – de mogelijkheid hebben te kunnen profiteren van dit krachtige medium.  Er vijf belangrijke trends waar je je aandacht op kunt richten.

Branded Video Content

Steeds meer mensen kiezen voor het bekijken van video's in plaats van het lezen van blogs. Merken die in contact willen komen met hun doelgroep kunnen profiteren van deze ontwikkeling en kunnen content ontwikkelen die hun boodschap bekend maakt en naamsbekendheid opbouwt. En als het gaat om het delen van video's, is er geen tekort aan platforms. YouTube en Snapchat zijn hier allebei grote spelers hier. Snapchat is specifiek voor mobiele gebruikers.

In tegenstelling tot de foto's zijn video's beter in staat om onze zintuigen aan te spreken en is daardoor een van de belangrijkste redenen waarom ze zo effectief zijn. Ook is bewezen dat bezoekers langer op de website blijven.

Live streaming

Live video is het afgelopen jaar razendsnel gegroeid in populariteit op bijvoorbeeld Facebook Live en Periscope waar je video's in real time kunt delen. Je kunt er creatief mee omgaan bij het product sneak previews, demonstraties of gewoon door mensen te laten kijken uw activiteiten op kantoor, tijdens een reis, op het vliegveld bij de begeleiding van een groep . .etc.

Video streamen

Periscope is nog steeds een jong platform met een kleine groep gebruikers, maar de groei zit er wel in. Periscope heeft nu circal 350.000 uur video's gestreamd per dag en een aantal topmerken maken er gebruik van.  Natuurlijk kunt u ook YouTube en Vimeo gebruiken. Facebook Live-video's worden 3x langer bekeken in vergelijking met "normale" video's. Het is dus de moeite om met dit fenomeen rekening te houden.

video 400


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com