Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mooie mix van bekende, minder bekende en onbekende steden".  Met de inschrijving afgelopen weken van de steden Leeuwarden, Warschau, Valencia, Birmingham, Zagreb en de steden Aalborg en Odense in Denemarken is de European City Breaks persbijeenkomst op de vakdag van de Vakantiebeurs volgeboekt.

 In totaal participeren 21 steden op de persbijeenkomst. De stedentrips persdag is een initiatief van het toeristisch pr-buro Baltus Communications. "Fantastisch dat aan ons initiatief zo"n goed gehoor is gegeven. Ons streven was om zo"n 20 steden bij elkaar te krijgen. De insteek "niet ieder voor zich maar alle tezamen" blijkt niet alleen aan te slaan bij de deelnemers, het is uiteraard ook voor bezoekende journalisten uitermate praktisch," aldus Marcel Baltus van Baltus Communications. De mediabijeenkomst wordt georganiseerd op de vakdag dinsdag 13 januari 2009 in het Jaarbeurs complex van 12.00 -16.00 uur.  Journalisten ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging.

Participerende steden


De deelnemende steden zijn Helsinki, Göteborg, Glasgow, Edinburgh, Ljubljana, Heidelberg, Florence, Wenen, Basel, Zürich, Weinheim/Schwetingen, Innsbruck, Barcelona, Leeuwarden, Warschau, Valencia, Birmingham, Zagreb, Aalborg en Odense. "Een mooie mix van bekende, minder bekende en enkele onbekende steden," aldus Baltus.

 
Vakantiebeurs


De Vakantiebeurs organisatie draagt het initiatief een warm hart toe. "Ook wij proberen ieder jaar voor zowel de reissector zelf als uiteraard de consument nieuwe initiatieven te ontplooien om de Vakantiebeurs voor deelnemer én bezoeker nog aantrekkelijker te maken. Na de Vakantiebeurs 2009 gaan wij met het pr bureau om de tafel zitten om te bekijken of het Stedenreissegment ook een vaste plek op de beursvloer zelf kan gaan krijgen," aldus Bart Strijker, project manager Vakantiebeurs.

 
Groeiend reissegment


NBTC-NIPO prognosticeert in een recent rapport Toekomstvisie Vakantiemarkt 2015  een jaarlijks groei van het aantal stedenreizen van vier procent. Het huidige aantal city trips wordt geschat op 3,8 miljoen per jaar. Het pr-bureau organiseert reeds vele jaren andere persdagen waaronder de jaarlijkse Wintersport persdag in september en " tezamen met enkele collega-pr bureaus " de persbijeenkomst Travel Pressentation in november.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com