Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dankzij BOVAG goed voorbereid de sneeuw tegemoet. De kerstvakantie is in aantocht en de eerste sneeuw in de Alpen is gevallen. Over een paar dagen gaat een groot aantal Nederlanders weer op wintersport.

Als het goed is in een auto op winterbanden, maar zijn er ook sneeuwkettingen aan boord? BOVAG presenteert op haar website een handige overzichtskaart met de wettelijke regels rond winterbanden en sneeuwkettingen in Europa.
Op www.bovag.nl/winterbanden is vanaf vandaag precies te zien welke winterbandenregels gelden in de verschillende Europese landen. Want in België gelden bijvoorbeeld andere regels dan in Frankrijk of Oostenrijk. En wie op wintersport gaat in Oostenrijk is verplicht een set sneeuwkettingen aan boord te hebben. In veel andere landen zijn sneeuwkettingen bovendien verplicht als er een bord langs de weg staat.

Advies
De keuze van de juiste winterbanden en sneeuwkettingen is specialistenwerk. Bij winterbanden moet behalve de juiste maat ook gekozen worden voor de juiste snelheidscodering van de band. Sneeuwkettingen moeten ook de juiste maat hebben en bovendien kunnen niet op alle soorten (lichtmetalen) wielen zondermeer sneeuwkettingen gemonteerd worden. Naast het bekijken van de regelgeving op de winterbandenkaart van BOVAG is het dus ook raadzaam om voor een goed advies over de juiste winteruitrusting voor vertrek even langs te rijden bij een BOVAG-autobedrijf.        


http://www.bovag.nl/winterbanden


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com