Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

google maps version 3Vanaf begin februari 2015 is Google Maps 10 jaar oud. Sinds het begin van Google Maps zijn grote delen van de wereld in kaart gebracht met de bekende atootjes die straten en huizen in beeld brengen en presenteren in kaartbeeld,  satellietbeeld of "streetview".

De Volkskrant komt met een paar verhalen over bedrijven waarvan de gegevens niet juist zijn vermeld op de kaart waardoor klanten gaan wegblijven en dus klandizie verloren gaat. Ook zorgde de komst van goede kaarten (Google Maps) in Litouwen voor schrik bij belastingonduikers omdat illegale huizen nu gemakkelijker op te sporen zijn.

 

De Anwb vindt dat de papieren kaarten niet "dood" zijn omdat ze in vele sporten nog intgensief worden gebruikt: bergbeklimmers, watersporters, wandelaars en fietsers. En waarom: als backup voor het geval de batterij van de TomTom of de Garmin leeg is of het GPS signaal wegvalt. 
Om bij dat laatste te beginnen: zelf gebruik ik veelvuldig de TomTom en de Garmin  (fietsen).  Tot heden is het nog niet gebeurd dat de batterij van de navigatie leeg was en/of het GPS signaal wegvalt.
Uiteraard is dat altijd wel mogelijk, maar de ANWB heeft natuurlijk wel belang bij het promoten van de papieren kaart - goed voor de verkoop in de winkel van de ANWB.Voor mij zijn deze kaarten een zegen - vooral ook doordat Google Maps de  kaarten beschikbaar stelt aan een breed publiek voor het maken van eigen kaarten met eigen content.
Wintersportgebied met liften op satellite-kaart

De toerist die zijn reis aan het plannen is heeft een oneindig aantal mogelijkheden om zich op Google Maps te orienteren. Een aantal voorbeelden:

1. Ik ga naar Afrika en wil toch graag weten  welke landen in Afrika waar liggen

2. Ik wil in New York veel gaan wandelen en wil op de kaart van New York alvast afstanden inschatten...

3. Ik wil wandelen/fietsen in een bepaalde regio en wil graag weten wat de hoogte boven zeenieveau

4. Ik reis naar Azie en Thailand. Wat is het verschil in tijd en hoe zien de tijdzones eruit....

5. Ik wil graag de coordinaten (geografische lengte en geografische breedte) van een plaats weten....

6. Ik en een liefhebber van de serie Game of Thrones. Zijn er kaarten met de lokaties van de film....

7. Ik ben op zoek naar naaktstransden....(in Europa - naaktstranden op kaart).....(in Griekenland - naaktstranden op kaart).....(Spanje - naaktstranden op kaart)......(Costa Brava - naaktstranden op kaart)

Deze paar voorbeelden laten al zien dat de mogelijkheden van Google Maps heel groot zijn en als een zege kunnen worden beschouwd.


Fotos van Panoramio

In mei 2005 bood Google Maps voor het eerst onder andere kaartinformatie over de Verenigde Staten, Canada, Japan en het grootste gedeelte van Europa (waaronder Nederland en België, landen als Estland en Oekraïne bijvoorbeeld echter niet). In januari 2013 werden de eerste kaarten van Noord-Korea beschikbaar gesteld. Daarnaast werden eveneens in januari 2013 360 graden-beelden van de Grand Canyon toegevoegd.

De satellietfoto's van Google Earth kunnen ook in Google Maps bekeken worden. Google Street View, Google Maan en Google Mars maken deel uit van Google Maps.

Onder de naam Directions is een routeplanner beschikbaar voor de auto, het openbaar vervoer (Google Transit) en te voet.

Sinds april 2007 is het mogelijk om bij Google Maps een gepersonaliseerde kaart aan te maken. Hier kan de gebruiker zelf lijnen, vormen, plaatsmarkeringen maar ook foto's en video's invoegen. Deze kaarten kunnen vervolgens gedeeld worden met andere mensen. Dankzij de gemakkelijke application programming interface (api) hebben veel personen de mogelijkheid aangegrepen zelf een Google Maps-website te maken.

{jcomments on}


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com