Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

minskMinsk (Wit-Russisch: Мінск, ook wel Менск; Russisch: Минск) is de hoofdstad van Wit-Rusland. De stad heeft ruim 1,8 miljoen inwoners en ligt in het centrum van het land. Minsk wordt ruwweg van zuid naar noord doorsneden door de rivier de Svislotsj.Minsk is een belangrijk verkeersknooppunt, waar de routes van Berlijn naar Moskou en van Noord-Europa naar Oekraïne elkaar kruisen.

Minsk is het belangrijkste culturele centrum van Wit-Rusland. De eerste theaters en bibliotheken werden in de 19e eeuw opgericht. Vandaag de dag heeft de stad 11 theaters en 16 musea. Er zijn 20 bioscopen en 139 bibliotheken.

Kerken

*  De orthodoxe kathedraal van de Heilige Geest is feitelijk de voormalige kerk van de kloosterorde der Cisterciënzers. Het werd gebouwd in een vereenvoudigde Barokstijl in 1642-1687 en onderging renovaties in 1741-1746 en in 1869.
*  De Kathedraal van de Maagd (Mariïnskikathedraal) werd gebouwd door de Jezuïeten in 1700-1710. Het kijkt uit op de recent gerestaureerde stadhuis uit de 18e eeuw, gelegen aan de andere kant van het Onafhankelijkheidsplein.
*  Twee andere historische kerken zijn de kathedraal van St. Joseph, vroeger geaffilieerd aan het klooster van de Cisterciënzers, gebouwd in 1644-1652 en gerepareerd in 1983 en de versterkte kerk van Petrus en Paulus, gebouwd in de jaren 1620 en recent gerestaureerd.
*  De indrukwekkende neoromaanse katholieke kathedraal van St. Simeon en Helena werd gebouwd in 1906-1910, direct nadat de religieuze vrijheden werden afgekondigd in het Tsaristische Rusland en de tsaar dissidenten toestond om hun eigen kerk te bouwen.
*  De St. Maria Magdalena is de grootste kerk die tijdens de Tsaristisch Russische tijd werd gebouwd in de stad.
*  De Allerheiligenkathedraal (Minsk) werd recent gebouwd als monument voor oorlogsslachtoffers.
*  Veel orthodoxe kerken in diverse stijlen werden gebouwd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, alhoewel de meeste kerken trouw blijven aan het neo-Russische idioom. Een goed voorbeeld hiervan is het St. Elisabeth Klooster uit 1999.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com