Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

bernardaud 1Porselein uit Limoges is wereldberoemd. Al in de 18e eeuw werd in de buurt van Limoges de speciale witte klei ontdekt (kaolien genaamd) waarmee sindsdien zeer hoogwaardig en verfijnd porselein wordt gemaakt. Ontdek nu de rijke geschiedenis én de huidige manier van porselein maken in Limoges, in één van de beroemdste porseleinfabrieken van Frankrijk.

 

Ontdek en doe het zelf!

In de oude fabriek van Bernardaud, een beroemd familiebedrijf dat al sinds 1863 actief is, is nu een bijzonder museum gehuisvest. Hier leer je alles over porselein. Het is geen traditioneel
museum, want je doet zelf mee! Begeleid door een bekwame gids, mag je alle tentoongestelde objecten en al het gereedschap aanraken en je kunt zelf ook je handen vuil maken: maak je eigen creatie van porselein. De oude ateliers vormen een inspirerende omgeving voor deze ontdekkingsreis.

Tentoonstelling

bernardaud 1Elke zomer wordt de rondleiding afgesloten met een bijzondere tentoonstelling van Bernardaud porselein. De oude fabriek vormt hiervoor een prachtig decor, en doordat je hebt geleerd over de
geschiedenis en het proces van porselein maken, kan je nog meer genieten van de tentoongestelde creaties.

Fabriekswinkel

In de speciale fabriekswinkel kan je originele Bernardaud-stukken kopen. Deze hebben de officiële winkels niet gehaald omdat er kleinigheden aan mankeren (2e keuze dus, maar nog steeds ongelooflijk van kwaliteit).

De oude fabriek ligt midden in hart van Limoges, een stad die sowieso zeer de moeite van een bezoek waard is om de kunst en rijke geschiedenis op te snuiven.

http://www.tourismelimousin.com/
http://www.sejourenlimousin.com/
http://www.tourisme-creuse.com/