Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

lille 3000 renaissanceNeem, na Bombaysers de Lille, Europe XXL en Fantastic, vier maanden lang een duik in steden in volle REnaissance ! Een venster op de wereld, artistieke en technologische uitwisselingen: REnaissance, de nieuwe, omvangrijke editie van lille3000, presenteert de vitaliteit van de wereld van vandaag.

Parades, uitgebreide tentoonstellingen, urbane metamorfoses in Tripostal, in Gare Saint Sauveur en op talrijke culturele locaties van partners zoals het Paleis voor Schone Kunsten in Rijsel of les maisons Folies, uitstapjes in renaissancesteden – Rio, Eindhoven, Detroit, Seoul en Phnom Penh – voorstellingen, DIY, verlichting, design, culinaire momenten, debatten en originele evenementen.
 
lille3000 renaissance 1Net zoals de renaissance van de zestiende eeuw in Europa gekenmerkt was door een opleving in alle domeinen, gelinkt aan de ontwikkeling van de handel, beleven we aan het begin van de eenentwintigste eeuw een turbulent tijdperk waaruit een nieuwe wereld ontstaat. En ook nieuwe mondiale evenwichten, een exponentiële uitbreiding van uitvindingen en innovaties en hun verspreiding in realtime (via het internet), nieuwe wijzen van reflectie over de (kwetsbaarheid van de) wereld, nieuwe manieren om de dorpen en steden van de toekomst te bouwen.

Deze omvangrijke transformatie gaat gepaard met talrijke bewegingen die nieuwe kunst- en expressievormen bedenken: nieuwe materialen, nieuwe manieren om kunstwerken te ontwikkelen, hybridisatie, collectieve en gedeelde systemen, participatieve vormen voor de productie van kunst, milieuinstallaties, recyclage van ideeën en materialen, digitale werken, dematerialisatie van de dragers, toepassingen voor de burger.

Het is dit elan dat Renaissance probeert te vatten. Kunstenaars en ervaringen uit de hele wereld – uit Europa, Frankrijk, de Eurometropool en Rijsel – ontmoeten het publiek in een open en vrolijke geest.

www.lille3000.com


http://www.renaissance-lille.com
http://www.opstapinnoord-frankrijk.com
Naar Noord Frankrijk met de Thalys: www.thalys.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk