Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Camperreisorganisatie speelt in op veranderende mobiliteitsvraag


Als campervakantiespecialist biedt reisorganisatie Travelhome uiteraard een groot assortiment aan campers aan in de bestemmingen waar ze actief is. Dat gaat zeker op voor de topbestemmingen Amerika en Canada, waar de keuze uit kleine, middelgrote en grote campers enorm is. Maar omdat niet iedere vakantieganger in een supergrote camper wil rijden of toch wat meer behoefte heeft aan het maken van tochtjes zonder je hele hebben en houwen mee te nemen, hebben verschillende camperfabrikanten besloten om ook caravans te gaan produceren. De eerste die daar mee op de markt komt in Amerika is het merk Hymer, met een caravan van 5,80 meter. Deze trailer, zoals ze in Amerika worden genoemd, kan nu bij Travelhome gehuurd worden in combinatie met een gloednieuwe Jeep Wrangler Sahara als trekauto. De combinatie is vanaf juni dit jaar beschikbaar vanuit Las Vegas. Nadere info via www.travelhome.nl.

De caravan biedt plaats aan twee tot drie personen en beschikt over toilet, douche, 2-pitskooktoestel, koelkast, vriezer, tv, radio, verwarming en een 17 liter verswatertank. Het meest praktische voordeel ten opzichte van een camper is natuurlijk dat men de trailer op de camping laat staan en met de Jeep gaat toeren

Twee koppels die samen op vakantie willen maar niet in één camper willen slapen, kunnen uiteraard twee kleinere campers huren. Maar willen ze liever gezamenlijk in een auto rondreizen en toch ieder apart slapen, is er nu een oplossing. De caravan kan ook gehuurd worden met een B-21 klasse minibus. Deze heeft vier zitplaatsen die ’s avonds tot een tweepersoonsbed ombouwd wordt. Overdag kan men dus met rondrijden terwijl men voor de nachtrust ieder over zijn eigen privéruimte beschikt.

travelhome 2travel2Ook camperfabrikanten als Winnebago, Airstream en Happier Camper leggen zich nu eveneens toe op de bouw van caravans naast campers. “De camperindustrie wil ook evolueren, innoveren en goed luisteren naar de vraag bij de toerist”, aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel. “Dat vertaalt zich onder meer in het toepassen van veel lichtere materialen in de bouw van campers, maar ook inspelen op veranderingen in wensen van consumenten."

Het volledige camperaanbod staat op de website www.travelhome.nl. De camperspecialist biedt campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Argentinië en Chili. In Amerika zijn er inmiddels 26 ophaallocaties verspreid over het hele land. In Europa worden IJsland, Noorwegen, Zweden en Spanje aangeboden. Travelhome is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen en IATA. Travelhome is een dochterorganisatie van de ANWB.