Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

canada winterWie een keer de geijkte wintersportbestemmingen in de Alpenlanden wil laten voor wat ze zijn en eens een bijzondere wintersportvakantie wil ervaren, is bij campereisorganisatie Travelhome aan het goede adres.

Daar kan men speciaal geprepareerde wintercampers in Canada huren. De MHA Maxi Winter Motorhome van CanaDream is extra geïsoleerd, heeft dubbele ramen, een sterkere luchtverwarming, speciale afdekkussens voor dakramen, een grotere propaantank, sneeuwkettingen, vier zware winteraccu’s, extra warme dekbedden en gevoerde gordijnen. Dit zijn enkele van de speciale aanpassingen. De watertanks voor keuken, douche, toilet zijn bruikbaar tot temperaturen van -30 graden. Gebruik van de generator tijdens de vakantie is gratis. De campers zijn geschikt voor vier volwassen en twee kinderen. Minimale huurperiode is zes dagen. Ophaalsteden zijn Calgary, Vancouver, Toronto, Montreal, Halifax en Edmonton. Nadere informatie via www.travelhome.nl.
 
In de staten Alberta, British Columbia, Ontario, Quebec en Saskatchewan zijn veel campings in de wintermaanden geopend. Alleen al in de populaire wintersportstaten British Columbia en Alberta zijn respectievelijk meer dan 90 en ruim 45 campings in het winterseizoen open. Zoals bijvoorbeeld de Tunnel Mountain Trailer Court in de  wintersportplaats Banff, Lake Louise Campground bij het skigebied Lake Louise en Whistler RV Park & Campground in het bekende wintersportgebied Whistler.
 
Zoals Frankrijk zijn Autoroute du Soleil heeft, zo heeft British Columbia zijn ‘Powder Highway’ door de Kootenay Rockies. Een aanrader voor een poedersneeuw campertrip want de route loopt langs een aanschakeling van zeven wintersportplaatsen met klinkende namen als Revelstoke, Kicking Horse, Panorama, Kimberley, Fernie, Whitewater en Red Mountain.
 
Een ander groot wintersportgebied en geliefd bij zowel skiërs als snowboarders is Mont Tremblant in de staat Quebec, op zo’n anderhalf uur rijden van Montréal.