Voor degenen die HAL nog kennen uit “”A Space Odyssey”” die werd uitgebracht in 1968 was AI nog een speeltje van de toekomst. Maar dankzij veel betere en snellere Graphics Processing Units (GPU's), grotere dataopslag, en betere algoritmen is AI is nu overal.

Bijna 50 jaar na deze film wordt AI volop achter de schermen als value add gebruikt om complexe operaties gemakkelijker te maken en slim aan gebruikers te presenteren.

Die complexe operaties hebben vooral te maken met het verwerken van “Big Data” – reusachtige hoeveelheden informatie – die je als individu niet meer kunt overzien. AI kan helpen zicht te krijgen op bijvoorbeeld de algemene veiligheid in gebieden, de beste prijs voor de beste bestemming op de beste tijd. Ook informatie over de kwaliteit van bestemmingen waar onderen of zelfs je vrienden al een keer zijn geweest.

+ Real-time
Dit is het soort kennis die real-time gepresenteerd kan worden op een manier die zelfs de beste reisagent niet kan leveren omdat dit een enorme hoeveel handmatige tijd zou vergen.

- Mogelijkheden van computers
Computerdeskundigen leggen uit dat het het leren van taal en een natuurlijke taalverwerking zeer complex is en zeer moeilijk te leren voor een computer – waardoor het geven van het beste antwoord van de virtuele reisagent mogelijk niet altijd correct zal zijn.

+ Personalisering
Veel bedrijven in de reis-industrie – zoals destination marketing organisaties, aanbieders van reizen en iedereen met e-commerce activiteiten in deze sector beseffen zich terdege dat ze alleen kunnen overleven als ze op het juiste moment komen met het juiste aanbod – passend in het profiel van de klant. Anno 2017: omdat het in principe kan en omdat de klanten dat ook graag zo ontvangen.

+ Artificial Intelligence
Computer-systemen zijn in staat om in toepassingen een ​​aantal taken uit te voeren die normaal gesproken te ingewikkeld zijn voor de menselijke mogelijkheden. Deze toepassingen geven ons betere antwoorden over bestemmingen, meer inzichten in prijzen en bieden gepersonaliseerde aanbevelingen die we zo graag willen hebben.

ai booking


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com