Volgens TripAdvisor zullen meer soloreizen worden ondernemen.

Dat zal vooral gebeuren door Millenials, de Baby Boomers, vrouwen en Aziatische reizigers. Het zijn vooral deze reizigers die zullen proberen hun grenzen te verleggen en die zullen proberen om persoonlijke interactie op gang te brengen met de lokale bevolking. Hier zijn een aantal belangrijke kenmerken van deze groeiende trend.

1. Stijging van de individuele reizigers uit APAC (Azie-Pacific regio)
Het zijn vooral de mensen uit de APAC regio die aangeven dat ze plannen hebben om in 2017 solo solo te reizen. Verwacht wordt dat in 2030 waarschijnlijk 50% van alle reizigers uit Azie komen – met name India en China.

2. Meer vrouwen zullen solo reizen
Het aantal zoektermen gerelateerd aan “solo reizen voor vrouwen” blijft maar toenemen.Het aantal HITS met deze termen in een zoekopdracht bij Google is enorm hoog en wordt steeds hoger.

3. Baby Boomers melden zich ook steeds meer voor een solo reis.
Het betreft dan vooral de mannelijke en vrouwelijke reizigers tussen de 52 en 70 jaar.

4. Solo reizigers zijn op zoek naar avontuur
1 op de 5 reizigers van de solo reizigers zijn op zoek naar een avontuurlijke reis. Avontuurlijke reizen kunnen wandeltochten, duiken excursies zijn, maar ook "glamping" of mountainbike tochten. Centraal staat vaak de wens om nieuwe dingen te ervaren en daarom zijn veel solo reizigers op zoek naar unieke en ongerepte plekken, waar het landschap adembenemend is en er veel onverwachte momenten zijn die inspirerend en onvergetelijk zijn.

5. In het onderzoek van TripAdvisor is Europa is de eerste keuze voor de solo reizigers.

solotravel 2travel2


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com