In de huidige mobiele samenleving wonen grootouders steeds verder weg van hun kleinkinderen dan ooit.

Daarnaast zijn er miljoenen babyboomers die gebruik maken van een goed pensioen en inkomen, veel vrije tijd en uitstekende gezondheid om te reizen. Het is dan ook vaak een goede optie om de kinderen en kleinkinderen mee te nemen op reis.

Steeds meer gezinnen zoeken reisbestemmingen die geschikt zijn voor een bredere leeftijdsgroep. Daardoor is Multi-Generatie Reizen een ​​top trend voor 2017.

2017 is een jaar waarin reizigers vooral nieuwe bestemmingen willen verkennen, authentieke ervaringen opdoen, werken aan persoonlijke verrijking, avontuur. Maar ook rust en ontspanning. Als je dit goed organiseert kan Multi-Generatie Reizen dit allemaal bieden.

De laatste jaren verandert het karakter van reizen, omdat mensen steeds meer zoeken naar bestemmingen met authentieke ervaringen in plaats van de traditionele toeristische plekken. Met dat idee in gedachte heeft Multi-Generatie Reizen een grote aantrekkingskracht, omdat het drie generaties in staat stelt om samen meer te beleven en ervaren in een nieuwe stad of bestemming.

Vanuit Nederland zijn veel interessante bestemmingen snel en goedkoop te bereiken. Interessante accommodaties voor deze groepssamenstelling zijn online heel goed te vinden.

Een spannende internationale bestemmingen die interessant kan zijn voor het Multi-Generatie reisgezelschap:

Barcelona

Passeig de Gracia
Bij Passeig de Gracia maakt geld wél gelukkig. Tussen Gràcia en Plaça Catalunya is het een waar winkelparadijs. Bewonder Gaudí's architectuur bij Casa Batlló. Een wandeling bij La Pedrera is ook zeker de moeite waard.

palau musica 2travel2Palau de la Musica Catalana
Dit theater, dat is ontworpen door architect Lluís Domènech i Montaner, is geïnspireerd door de barok. Het is gebouwd in het begin van de 20e eeuw en reflecteert de prachtige symfonieën die hier door de jaren heen gespeeld zijn. Het meest belangrijke punt is het auditorium, waar het glas in lood van Antoni Rigalt te bewonderen is. Er vinden regelmatig concerten plaats in het Palau, van kamermuziek tot jazz.

L'Eixample
Het is gemakkelijk navigeren door de grote blok-achtige straten (zoals in New York) van Eixample. Passeig de Gràcia (in het centrum) is een hotspot voor toeristen en Gaudí's Casa Batlló, La Pedrera en Puig i Cadafalch's Casa Amatller liggen in de buurt. Carrer Balmes is een veilig en tolerant gebied voor ieder type reiziger.

Barcelona Centrum
Het centrum van Barcelona mixt het verleden met het heden. Ga naar Barri Gòtic om het Romeinse fundament te zien, bezoek El Raval en bekijk de prachtige huizen van Gaudí aan Passeig de Gràcia. Goed winkelen kunt u bij Placa de Catalunya.

Ciutat Vella
Ciutat Vella ("oude stad") bestaat uit meerdere wijken - de Gotische wijk, Raval, El Born en Barceloneta (allemaal voorzien van eigen beschrijvingen). De gehele wijk staat bekend om de smalle kronkelende straatjes die vanuit La Rambla naar de kust lopen.

placa angels 2travel2Plaça dels Àngels
Het plein heeft een levendige skateboardscene, straatcultuur en creatieve sfeer. Skateboarders van over de hele wereld komen samen op het plein rondom de MACBA. U vindt hier een mix van skaters, toeristen en inwoners van het gebied. Geniet van het spektakel, maar let wel op uw spullen.

Mercat de la Princesa
Dit is het best bewaarde geheim - een showkookmarkt in een gerestaureerd paleis uit de 15e eeuw. Er zijn veel verschillende kraampjes die heerlijk eten verkopen, zoals eieren die op 100 verschillende manieren worden gekookt, Japans, Spaans en Italiaans eten.

Carrer de Blai
Ik kan Carrer de Blai zeker aanraden vanwege de tapasroute. In deze centrale straat in de wijk Poble Sec betaalt u slechts twee euro voor bier of wijn met tapas of pinchos. De kwaliteit is fantastisch en het is veel goedkoper dan in de normale toeristenbars.

Accommodatie vinden in Barcelona

Booking.com

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com